CA Osasuna – FC Barcelona: Torna el somriure, també a la Lliga (0-3)

CA Osasuna – FC Barcelona: Torna el somriure, també a la Lliga (0-3)

Els gols de Luis Suárez i Leo Messi (x2) i dues assistències d'Alba permeten als de Luis Enrique tornar a sumar els tres punts a la competició domèstica amb un gran partit a El Sadar

Les bones sensacions al FC Barcelona han tornat. I sembla que per quedar-se. Després de tres empats consecutius a la Lliga, els de Luis Enrique han mantingut el gran nivell mostrat contra el Borussia Mönchengladbach (4-0) i han aconseguit un gran triomf a El Sadar contra l’Osasuna (0-3). Ha costat, això sí, perquè el gol de Luis Suárez i els dos de Leo Messi han arribat a la segona meitat, però el domini blaugrana i el bon joc culer s’han vist des del primer moment, i s'ha fet de les dianes dels davanters blaugrana un premi merescut.

Un molt bon inici del Barça, amb el domini absolut d’una primera meitat de gran nivell, ha neutralitzat la pressió que ha intentat fer l’Osasuna. Amb paciència i bon joc ofensiu, els de Luis Enrique han buscat la porteria de Nauzet, combinant bé entre línies i sent molt profunds en l’atac. Malgrat tot, davant de la bona connexió conjunta, ha faltat el gol, que sí que és cert que hauria pogut arribar ràpidament. Però la manca d’encert final, el pal i Nauzet han evitat que el Barça reflectís la seva superioritat al marcador abans del descans.    

El primer dels molts avisos blaugrana ha arribat en una genial passada de Messi per a Luis Suárez, que s’ha internat dins l’àrea, però el seu xut creuat ha sortit fregant el pal (min 8). El mateix futbolista uruguaià ha tingut l’oportunitat de refer-se, només cinc minuts després, però aquest cop el pal s’ha interposat en el seu camí. I és que Suárez ha rebut a l’interior de l’àrea una centrada de Jordi Alba, molt actiu, s’ha capgirat amb Iván Márquez a sobre i ha enviat l’esfèrica contra la fusta (min 13).  

Si Suárez n’ha tingut dues, Leo Messi també estat protagonista. En les oportunitats més clares, però, Nauzet ha estat el gran salvador dels navarresos. La primera, quan ha tret amb el peu un un contra un amb l’argentí (min 15). La segona, en una vaselina que el porter ha enviat a córner (min 25). Una malastrugança ofensiva, però, que encara s'hauria pogut combinar amb un gran gerro d’aigua freda. Perquè, fora del domini blaugrana -11 rematades a la primera meitat-, l’Osasuna de Caparrós hauria pogut fer malbé aquests 45 minuts en una gran passada de la mort de De las Cuevas que Oriol Riera no ha arribat a rematar per ben poc, quan ja estava sol davant la porteria (min 30).

Reapareix l’encert

Sortir amb esperances després de la primera meitat ha donat una mica de vida a l’Osasuna, que s’ho ha començat a creure. De fet, Sergio León s’ha topat amb el travesser a la represa (min 49) i ha posat l’ai al cor als blaugranes. Però, quan el Barça ha tornat a recuperar la paciència, i en una de les possessions més llargues del partit, una gran combinació entre Messi i Alba ha deixat sol Luis Suárez davant la porteria per afusellar a plaer i, ara sí, poder obrir la llauna (0-1, min 59).  

Un gol que ha trigat a arribar, però que per fi ha permès al Barça jugar amb més tranquil·litat fins al final. També, de tornar a fer-se amic de l’eficàcia. Més encara després d’una jugada preciosa, en una combinació de primeres entre Denis, Jordi Alba i Leo Messi, que l’argentí ha finalitzat amb una rematada subtil amb l’interior (0-2, min 72).

Un resultat que semblava que no es tornaria a moure. Fins que ha tornat a aparèixer Leo Messi, sobre la botzina (0-3, min 93), quan s’ha desfet de tota la defensa rival per posar la cirereta a un gran partit blaugrana que permet sumar tres punts merescuts per posar pressió al capdavant de la Lliga. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut