Arthur, Lenglet i Malcom elogien el mètode Valverde

Arthur, Lenglet i Malcom elogien el mètode Valverde

Els tres nous fitxatges del primer equip destaquen les qualitats del tècnic culer i també es descriuen mútuament en una xerrada informal a l’hotel de San José

Com tres amics que s’asseuen a xerrar en un bar, Arthur, Lenglet i Malcom han repassat en les darreres hores les seves sensacions després dels primers dies d’entrenament. Destaquen especialment el paper d’Ernesto Valverde, el tècnic que lidera la nau blaugrana.

“Té totes les característiques que necessita un entrenador: sap explicar molt bé els exercicis, sap donar confiança als jugadors, és molt intel·ligent llegint el joc. És una experiència fantàstica treballar amb ell”, assegura Arthur, el primer dels tres d'arribar al Barça i, per tant, el que més dies fa que s'exercita sota les ordres de Valverde.

Per la seva banda, Lenglet destaca el ritme que imposa el tècnic en els entrenaments: “Ha parlat amb mi perquè m’hi adapti al més ràpid possible. És una persona que posa ritme als entrenaments i això m’agrada”.

Malcom, el tercer d'arribar, destaca la seva “intel·ligència” i la seva manera de fer amb els que són nous: “És una persona molt intel·ligent. Amb el poc que he pogut conversar amb ell jo he vist que és el tècnic ideal, que té paciència per explicar-se amb aquells que no parlen castellà. Està sent molt important per a mi per conèixer millor el grup”.

A banda, tots tres es defineixen mútuament, en un exercici de sinceritat i complicitat poc habitual en el món del futbol. Recuperem les declaracions de cadascun d’ells sobre els altres dos:

Arthur

“A Malcom ja el coneixia una mica per ser brasiler. Sabia de les seves característiques, que és un jugador molt ràpid, molt traçut i que té gol: ha marcat dos gols en dos partits”.

“De Clément sabia que és un defensa molt tècnic, molt intel·ligent en la part tàctica... i fora del camp sembla brasiler perquè parla amb tothom, és molt divertit i ja ens hem conegut força”.

Lenglet

“Són bons jugadors. A Arthur no el coneixia perquè jugava al Brasil i jo no podia veure la Lliga del Brasil. Però en dues setmanes ja he vist que és un jugador amb molta qualitat tècnica, amb verticalitat, regat, i també amb gol perquè va marcar un bon gol contra el Tottenham. Crec que és un molt bon jugador”.

“A Malcom el coneixia una mica més perquè jugava a França. He jugat contra ell un cop i sabia que és un jugador que té molta velocitat, amb regat, i que pot marcar gol en qualsevol situació, que és una qualitat que pocs jugadores tenen”.

Malcom

“A Arthur el coneixia de veure’l en partits al Brasil. Es veia que jugaria a Europa. És un molt bon jugador i que fa grup. Parla amb tothom. Es coneix que és brasiler”.

“A Clément ja el coneixia de la Lliga francesa. A França els jugadors acostumen a tenir molta qualitat. Quan vaig jugar allà ja es veia que era un gran defensa, que sortia amb la pilota jugada, ho feia tan fàcil que era molt difícil jugar contra ell. Pocs defenses a Europa tenen un nivell com el seu. I també és una molt bona persona amb una molt bona família. Parlem en francès”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut