FC Barcelona – As Roma: Derrota per aprendre (2-4)

Els gols de Rafinha i Malcom no eviten la derrota del conjunt blaugrana, que guanyava per 2-1 fins al minut 78

El FC Barcelona ha patit la primera derrota de la pretemporada a Arlington. El conjunt blaugrana ha vist com en els deu últims minuts de partit s’ha passat d’un 2-1 favorable al 2-4 final, que ha de servir per extreure les conclusions necessàries per seguir millorant de cara a la competició oficial, que arrenca el proper 12 d’agost amb la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla. Rafinha i Malcom han estat els golejadors d’un Barça que, malgrat tot, ha exhibit moltes estones de bon futbol, especialment als inicis de tots dos temps.

Ernesto Valverde ha donat continuïtat a l’onze presentat fa tres dies contra el Tottenham Hotspur, introduint només tres canvis -dos d’ells obligats per les absències per lesió de Denis Suárez i André Gomes- respecte aquell dia. I l’equip ha arrencat a un gran nivell. Malcom i Munir gairebé fabriquen el primer gol als 40 segons i, minuts més tard, Rafinha ha obert el marcador després d’una brillant paret amb Munir.

Les pantalles gegants de l’AT&T Stadium, un espectacle visual descomunal que de vegades feia difícil fins i tot concentrar-se en el partit, han alertat repetidament de la diana del jugador brasiler, un dels millors sobre la gespa.

A les acaballes del primer temps l’equip romà ha pujat línies i ha aconseguit establir l’empat en el marcador mitjançant El Shaarawy després d’una bona acció del fill d’una llegenda culer, Justin Kluivert.

La segona meitat ha estat una rèplica de la primera, amb el FC Barcelona passant clarament per sobre de l’AS Roma durant els primers minuts. Aquesta superioritat ha quedat reflectida en el marcador gràcies a la diana de Malcom, que ha rematat a plaer una assistència de Ballou. El brasiler, que ja va marcar en la tanda de penals del primer partit, ha estat a punt de fer-ne un altre minuts més tard, quan el seu llançament de falta ha marxat fregant el pal.

Però, com al primer temps, l’AS Roma ha respost amb gols. Florenzi, Cristante i Perotti, de penal, han marcat tres dianes en vuit minuts -quan el Barça presentava un equip molt diferent ja, amb força presència de jugadors del B- per capgirar el marcador i sentenciar el partit a Arlington.

Els 54.726 espectadors que han assistit a l’AT&T Stadium, la majoria d’ells seguidors culers, no han pogut assistir doncs a una victòria del FC Barcelona. Durant tot el dia la ciutat de Dallas havia estat esquitxada de samarretes blaugranes a les principals atraccions turístiques de la ciutat.