El repte del primer partit de l’any a domicili

El Barça, que en les últimes deu temporades ha inaugurat l’any fora de casa en tres ocasions i mai ha aconseguit la victòria, buscarà trencar la ratxa a San Mamés

El FC Barcelona afronta aquest dijous l’inici de la competició oficial al 2017. Els blaugranes inauguren l’any amb una visita d’allò més exigent a San Mamés per disputar l’anada de l’eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei. Els homes de Luis Enrique, després d’uns dies de descans i desconnexió, tornen a la competició amb un repte majúscul: començar l’any amb victòria a domicili. Quelcom que no s’ha aconseguit en les tres ocasions en què el Barça ha començat l’any jugant fora de casa en els últims deu cursos.

Des de l’arribada de Luis Enrique a la banqueta culer, el Barça no ha pogut sumar la victòria en cap de les dues ocasions. El curs 2015/16 es va començar amb un empat (0-0) a domicili contra l’Espanyol en Lliga, mentre que la temporada anterior, a Anoeta, el Barça va començar el 2015 amb una derrota per la mínima (1-0). Així doncs, l’asturià buscarà trencar la ratxa negativa a domicili en el partit inaugural del nou any.

A diferència dels resultats a domicili, el Barça s’ha mostrat molt solvent en els primers partits de l’any quan ha jugat al Camp Nou. En l’última dècada, els blaugranes han obert l’any a l’Estadi en set ocasions, amb cinc victòries i dos empats. Cal destacar, a més, que en els tres últims cursos que ha passat (2012, 2013 i 2014), els duels s’han saldat amb golejades per 4-0 contra l’Osasuna, l’Espanyol i l’Elx, respectivament.

Tot això forma un balanç de cinc victòries, quatre empats i una derrota en les últimes deu estrenes de l’any. A domicili, i en un estadi tan complicat com San Mamés, el Barça de Luis Enrique buscarà una victòria que obri un 2017 ple de reptes i objectius en forma d’èxits.