Reial Societat - FC Barcelona: La Copa es comença a decidir a Anoeta

Reial Societat - FC Barcelona: La Copa es comença a decidir a Anoeta

(21.15 hores, GOL) Els blaugranes inicien els quarts de final aquest dijous a Sant Sebastià, on Luis Enrique reconeix que “cada vegada és més a prop guanyar-hi”

Els quarts de final de la Copa del Rei ja són aquí, i arriben amb un doble repte per al FC Barcelona. Per una banda, aconseguir un bon resultat que apropi la classificació. Per l’altra, guanyar a Anoeta, on el Barça no hi ha guanyat en les últimes vuit visites. De fet, Luis Enrique va recordar en una roda de premsa que ell, com a tècnic, encara no hi ha guanyat. Tot i així, el tècnic asturià ja ha dit que “la bona notícia és que la victòria allà cada dia és més a prop”. I això intentaran els blaugranes en la visita d’aquest dijous. Un bon resultat a Anoeta serviria per encarar amb optimisme el duel de tornada, que es jugarà d’aquí a una setmana (dijous 26, 21.15 hores).

El conjunt de Luis Enrique afronta el partit a Sant Sebastià en plena línia ascendent. Després dels dos sense guanyar que van obrir l’any, el Barça encadena dos partits amb victòria combinada amb bon joc. Després de superar els vuitens de final contra l’Athletic Club, els culers tornen a tenir una eliminatòria exigent per seguir vius a la competició del KO.

Anoeta, l’assignatura pendent

I és que la Reial Societat, i sobretot els partits a Anoeta, suposen sempre un repte majúscul per al Barça. En les últimes set temporades, el Barça ha tornat dels duels a Sant Sebastià amb tres empats i cinc derrotes. En l’última visita, a la jornada 13 de Lliga, un gol de Messi va donar un punt després del gol de Willian José (1-1), mentre que l’únic precedent a la Copa contra els txuri-urdin va ser el curs 2013/14. En aquella ocasió, el Barça va eliminar els bascos a les semifinals en guanyar al Camp Nou (2-0) i empatar a Anoeta (1-1).

Per començar l’eliminatòria, Luis Enrique comptarà amb l’equip quasi al complet. Només té la baixa obligada de Rafinha, que té una elongació al bíceps femoral de la cama dreta. Els altres 21 jugadors estan disponibles, i el tècnic blaugrana va descartar per decisió tècnica Ter Stegen, Aleix Vidal i Mathieu. En canvi, Piqué, Denis, Sergi Roberto i Masip són les novetats de la llista de convocats que l’asturià va donar a conèixer després de l’últim entrenament.

La Reial Societat, per la seva banda, arriba al partit en un gran estat de forma. El conjunt dirigit per l’exblaugrana Eusebio Sacristán afronta el partit amb “motivació i il·lusió”, però “sent conscients de qui hi ha al davant”, segons va dir el tècnic en roda de premsa. Els bascos són els cinquens classificats a la Lliga, i han arribat als quarts de la Copa després d’eliminar el Valladolid –als setzens de final- i el Vila-real –als vuitens.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut