FC Barcelona- Athletic Club: L’exuberància del trident val uns quarts (3-1)

Els gols de Suárez, Neymar Jr i Messi serveixen per capgirar l’eliminatòria davant l’Athletic i accedir a la següent ronda de la competició

El Barça ja és als quarts de final de la Copa del Rei. I ho ha assolit gràcies a un trident espectacular que s’ha exhibit, sobretot, a la segona meitat sobre la gespa del Camp Nou (3-1). Suárez ha obert el marcador amb un golàs de voleia a la primera meitat, Neymar Jr ha fet el segon de penal i Messi ha posat la cirereta al pastís assegurant la classificació amb una altra obra mestra des del llançament de falta directa. El trident, que ja ha superat el tricentenari de gols blaugrana, ha guiat un Barça molt insistent i mereixedor de la classificació.

Amb canvis a tots dos bàndols respecte a l’anada, el partit exigia molta concentració. Cillessen i Rafinha eren les dues novetats blaugrana en l’onze inicial, mentre que Valverde, condicionat per les sancions de Raúl García i Iturraspe, ha recuperat Beñat i ha preferit deixar a la banqueta Aduriz. El Barça iniciaria el duel de manera dominant davant un rival que, d’entrada, no mostrava massa perill. Tot i el control de la situació, el cert és que els primers minuts han estat de tempteig, sense ocasions clares i amb poca profunditat. L’escenari era conegut pels de Luis Enrique davant un Athletic que pressionava i dificultava la sortida de pilota blaugrana. En aquest context, els blaugranes s’estirarien un pèl i buscarien més jugades llargues per buscar els espais que els bascos deixaven al darrere.

Suárez obre el camí de voleia

Amb tot, però, a la mitja hora de joc arribaria el primer avís seriós del Barça. Seria gràcies a la visió de mag d’Iniesta, que ha filtrat una passada a Neymar Jr i la seva assistència l’ha executat Suárez, però el gol ha estat anul·lat per un fora de joc que no ho era. L’acció esperonaria el Barça i Messi s’aproparia al gol amb dos xuts enverinats de falta. Però, precisament, de les botes del crac argentí naixeria el primer gol de la nit. Messi ha recuperat una pilota al mig del camp, ha combinat amb Neymar Jr i el brasiler ha assistit Suárez,que ha rematat de manera sensacional de voleia, per marcar un autèntic golàs de geni. Era el gol 100 amb el Barça i el 300 del trident. Un gol que, fins al moment, donaria la classificació als culers.

Sacsejada ha iniciat la segona meitat. I és que al dos minuts de joc Neymar Jr s’ha inventat una jugada de crac que ha acabat amb penal. Messi n’ha cedit l’execució al brasiler, que no ha fallat davant Iraizoz. Era el 2-0 i el Barça semblava agafar un respir, que no ha durat gaire més de cinc minuts, fins que  Saborit ha fet el 2-1 amb una rematada de cap. El gol refredava l’ambient i el Barça havia de tornar a remar, perquè faltava un gol que donés la classificació. L’eliminatòria estava igualada i el Barça buscava amb insistència el tercer gol. Ho feia, sobretot, a través de la banda esquerra amb un Neymar Jr que ho provava de totes les maneres i amb l’ajuda d’un Jordi Alba incansable en tasques ofensives. Però Iraizoz evitava els respectius xuts. El partit es convertiria en una allau culer.

Messi certifica al pas amb una genialitat

Tocava i tocava el Barça i vorejava amb continuïtat l’àrea del conjunt basc, que només es dedicava a llançar pilotes llargues a Aduriz, introduït a la mitja part. Però al Barça li faltava un gol per assegurar la classificació. I Messi se n’ha encarregat de solucionar-ho amb un altre llançament de falta magistral per fer embogir el Camp Nou i posar el 3-1 favorable al Barça. Era el tercer gol del ‘10’ de falta en tres partits aquest any. Una autèntica obra d’art per seguir demostrant partit rere partit qui és el millor jugador de tots els temps. I és que Messi ha jugat de tot, ha repartit joc, ha brindat jugades de geni habituals i ha tornat a ser decisiu. Un jugador total i únic.

La diana de l’argentí i els crits de suport de l’afició han fet que fossin minuts molt complicats per a l’Athletic, perquè el Barça, intens i dominador, vorejava el quart gol. Conscients els blaugranes que no podien rebre cap gol, han sabut jugar els últims minuts del partit i han assegurat amb excel·lència i intel·ligència una classificació molt lluitada, resolta per un trident exuberant.