L'FCB Universitas inaugura la seva plataforma digital de difusió del coneixement i formació 'on line'

L'FCB Universitas inaugura la seva plataforma digital de difusió del coneixement i formació 'on line'

El programa del FC Barcelona per a la generació i transmissió de coneixement i innovació presenta els primers cursos a distància que organitza juntament amb la Universidad Siglo 21

L’FCB Universitas, Sport Innovation Hub, el programa per a la generació i transmissió de coneixement i innovació del FC Barcelona, obre a partir d’aquest dimarts el seu espai digital de difusió del coneixement i formació on-line, al qual es podrà accedir a través del lloc web del Club. En aquest portal s’inclouran els cursos coorganitzats amb universitats de prestigi d’arreu del món. Les temàtiques dels cursos estaran relacionades amb les cinc àrees de coneixement d’FCB Universitas: medicina de l’esport, rendiment, tecnologia, esports d’equip i ciències socials.

La formació és una de les activitats de transmissió del coneixement que promou l’FCB Universitas. Aquesta formació s’impartirà a través del canal on-line o bé de manera presencial, en funció dels cursos o màsters que s’oferiran amb les diferents universitats o centres educatius que han tancat convenis de col·laboració amb la plataforma blaugrana.

Obertes les inscripcions dels primers cursos

Els primers cursos on-line que s’ofereixen a través del portal d’FCB Universitas estan organitzats juntament amb la Universidad Siglo 21 i ofereixen un programa de cinc certificats en matèria de ciències de l’esport: psicologia d’alt rendiment esportiu, nutrició esportiva, tecnologia i ciència aplicada a l’esport, la neurociència i l’entrenament esportiu, i l’entrenament d’esports en equip. Cadascun dels certificats compta amb quatre cursos específics de cada àmbit, el contingut dels quals ha estat desenvolupat en col·laboració entre especialistes del Club i professors de la Universidad Siglo 21.

Aquests cursos es començaran a impartir al proper mes d’abril i estan oberts a totes les persones que ho desitgin, tot i que es recomana que tinguin coneixements en l’àmbit concret de cada curs. Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar directament al portal que s’inaugura avui.

Els certificats tenen una durada de quatre mesos i cada curs específic té un mes de durada, començant els dies 10 de cada mes. Els cursos s’imparteixen en tres idiomes, anglès, castellà i portuguès, i el mètode que s’utilitza està basat en un model d’aprenentatge per competències.

El portal també ofereix dos cursos de gestió i màrqueting esportiu supervisats per l’àrea de ciències socials d’FCB Universitas i que han estat desenvolupats, en col·laboració amb la Universidad Siglo 21, per professors destacats de diferents universitats dels Estats Units, com Roger Pielke, de la Universitat de Colorado; Sean Williams, de la Universitat de Clemson; Philip Dover, del Babson College, i especialistes en màrqueting com Marcus Bach, dels Miami Dolphins, o James Condo, dels FIU Panthers.

Una eina per a la transmissió del coneixement

L’FCB Universitas, que serà presentada pròximament a Barcelona, es un dels pilars del Pla Estratègic 2016-2021. Amb la inauguració de la plataforma, el programa fa un pas més en el desenvolupament de les seves activitats per tal de convertir-se en una referència mundial en l’àmbit del coneixement i la innovació en el món de l’esport.

El programa FCB Universitas aplica un cicle de coneixement amb quatre fases d’acció: la incorporació, la generació, la transmissió i la innovació. En cadascuna d’aquestes fases, FCB Universitas promou un ecosistema obert de col·laboració amb les principals marques, universitats i centres de recerca del món. La seva plataforma digital es vol convertir en un referent de la difusió de coneixement en l’àmbit de l’esport amb activitats com streaming on-line de workshops del Club, llançament de reptes d’innovació a escala global i els cursos on-line, que són una de les eines que utilitza l’FCB Universitas per a la transmissió del coneixement.

Universidad Siglo 21, un referent a Llatinoamèrica

La Universidad Siglo 21 és pionera i referent a Llatinoamèrica en educació a través de les noves  tecnologies. Amb més de 55.000 alumnes, 12.500 titulats i una Xarxa de 350 Centres d'Aprenentatge Universitari distribuïts a tot l'Argentina, Siglo 21 es configura avui com la universitat de gestió privada més triada del país, segons dades oficials del Ministeri d'Educació de la República Argentina.

La proposta educativa de la institució està composta per més de 100 programes de pregrau, grau, postgrau i formació contínua a través de metodologies educatives d'avantguarda bastides amb la tecnologia. Al costat d’Ilumno, xarxa global d'universitats de LATAM, Siglo 21 lidera a la regió els avenços en la incorporació de noves tecnologies i recursos d'innovació didàctica en els processos d'ensenyament-aprenentatge i genera esquemes i models que s'adapten a les diferents característiques i temps de les persones.

Declaracions del Dr. Jordi Monés, comissionat d’FCB Universitas:

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut