SD Eibar – FC Barcelona: Contundència per no perdre pistonada (0-4)

En el darrer partit de la primera volta, els de Luis Enrique superen una altra prova de foc a Ipurua, gràcies als gols de Denis Suárez, Messi, Suárez i Neymar, per confirmar el moment dolç de l’equip

Era un partit trampa, però el FC Barcelona l’ha superat amb èxit. I és que els blaugranes, enmig de l’eliminatòria dels quarts de la Copa, han tancat la primera volta de la Lliga amb un triomf contundent contra l’Eibar (0-4). Els gols de Denis Suárez, a la primera meitat, i de Messi, Suárez i Neymar ho han fet possible. També les grans intervencions de Marc-André Ter Stegen, que ha estat clau durant els primers minuts, en què els de Mendilibar han pressionat bé i han dificultat el joc blaugrana. Però, malgrat que les coses no han començat gaire bé per al Barça, que, a més, ha perdut Sergio Busquets per lesió (min 8), els de Luis Enrique han fet un gran partit a Ipurua per confirmar les bones sensacions de l’equip.

A banda d’un gran Leo Messi, de nou determinant en el joc barcelonista, i dels gols dels altres dos membres del trident, el màxim protagonista ha estat, precisament, el substitut del de Badía: un Denis Suárez que s’ha estrenat com a golejador blaugrana. Ho ha fet a la mitja hora de joc, després que un Barça seriós superés amb èxit uns 15 minuts de descontrol i que haurien pogut suposar algun gol en contra.

Dues grans aturades de Ter Stegen ho han evitat, primer en un xut creuat d’Adrián (min 24) i, posteriorment, en una rematada de Pedro León (min 25). Però el Barça ha capgirat aquesta situació, i s’ha fet fort per passar a controlar el partit. El premi a la combinació blaugrana, i a aquesta reacció, ha arribat amb el gol de Denis, que ha caçat un refús en una jugada de Messi per superar Yoel amb un xut ras i potent de primeres i des de fora de l’àrea que s’ha colat al fons de la xarxa ajustat al pal de la porteria basca (0-1, min 31).

A partir d’aquí, l’equip blaugrana hauria pogut fer algun gol més sota el lideratge de Leo Messi, que s’ha inventat dues passades delicioses cap a l’interior de l’àrea que Neymar (min 42) i Arda Turan (min 44) no han pogut transformar en el segon gol. Els de Luis Enrique no han tingut sort, tampoc en un xut creuat de Suárez que s’ha topat amb el pal (min 46), i han marxat al descans amb un escàs 0-1.

La dupla Suárez-Messi continua imparable

Els primers 45 minuts s’havia dedicat a repartir assistències. Però, només començar el segon temps, Leo Messi ha passat a ampliar les distàncies. Ho ha fet en una jugada que ha iniciat ell mateix, amb una obertura cap a un Suárez que ha tornat la pilota a l’argentí. Davant la sortida de Yoel, el ‘10’ no ha perdonat i ha rematat per fer el segon del Barça (0-2, min 50), el seu 15è gol a la Lliga.

Un 0-2 que ha estat una llosa massa gran per als de José Luís Mendilibar, que, tot i que no s’han rendit, a poc a poc han anat perdent força. Encara més després que el Barça hagi sentenciat en una recuperació de Suárez davant Lejeune, que s’ha endut la pilota, ha encarat el porter i ha superat Yoel (min 0-3, min 68), també per fer el seu 15è gol a la competició domèstica.

Neymar també torna a marcar

Amb el triomf a la butxaca, el Barça a poc a poc ha adormit l’enfrontament i, tot i alguna embranzida de l’Eibar –un xut potentíssim de Pedro León que Ter Stegen ha aturat amb una mà miraculosa (min 85)–, ha pogut deixar la porteria a zero. No només això, sinó que Neymar ha fet el darrer i definitiu gol després d’aprofitar una centrada d’Aleix Vidal (0-4, min 93) i igualar, amb 94 dianes, les que va fer Ronaldinho amb el Barça. Un 0-4 que confirma el bon moment que viuen els blaugranes, que tanquen la primera volta de la competició domèstica amb el mateix objectiu: continuar lluitant per la Lliga.