Deu anys del debut del ‘10’

Deu anys del debut del ‘10’

Aquest 24 de juliol es compleix una dècada des que Leo Messi va lluir el dorsal ‘10’ per primer cop amb el FC Barcelona. Recordes contra qui va ser? Tot seguit repassem tota la història d’un dorsal de llegenda

24 de juliol del 2008. El FC Barcelona inicia la pretemporada sota les ordres de Pep Guardiola –el seu primer any a la banqueta culer– amb un amistós contra l’Hibernian escocès. Només una setmana abans, Ronaldinho Gaúcho, l’estrella del conjunt blaugrana els cinc anys anteriors, havia estat presentat com a nou jugador de l’AC Milan, i havia deixat lliure el dorsal ‘10’. Va ser en aquell amistós quan, per primer cop, Leo Messi va lluir el que seria el seu número predilecte.

L’argentí, amb el ‘10’ a l’esquena però encara sense nom, va portar per primer cop un dorsal especial, amb el qual ja fa deu anys que conviu i que poc després acabaria duent també a la selecció argentina. En aquell partit contra l’Hibernian, en què els culers van vèncer per 6-0 a l’inici de l’era Guardiola, Leo Messi va marcar el seu primer gol  –tot i que no va ser oficial– amb el ‘10’. Va ser el 2-0, després d’un gran llançament des de la frontal amb un xut creuat. Marca de la casa.

Deu dies després es feia oficial

Poc després d’aquell partit, concretament el 3 d’agost i casualment només deu dies després del matx contra els escocesos, es va fer oficial que Leo Messi lluiria el ‘10’ durant la temporada 2008-2009. Finalment, el 31 d’agost jugaria el seu primer duel oficial amb el ‘10’: va ser el Numància-Barça de Lliga, que els barcelonistes van perdre per 1-0 a Los Pajaritos. Tot el que ha arribat després amb Messi i el ‘10’ a l’esquena ja forma part de la història del futbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut