SoCal FC – Femení: Històrica victòria del Femení als Estats Units (0-5)

L'equip de Fran Sánchez s'imposa gràcies a les dianes d'Alexia, Mariona (2) i Duggan (2), totes a la segona meitat

Se sol dir que el resultat és el de menys i segurament aquesta afirmació és més certa que mai aquest dissabte. Perquè el Femení de Fran Sánchez s’ha imposat per 0-5 al SoCal FC americà però el realment important és el valor simbòlic d’aquest duel, el primer del conjunt femení en territori nord-americà.

El 28 de juliol del 2018 serà recordat com una passa més en l’expansió de la secció, que també està vivint la seva primera gira pels Estats Units, compartint protagonisme amb el primer equip d’Ernesto Valverde.

Alexia, primera golejadora a Amèrica

El partit s’ha disputat al Drake Stadium, un estadi emmarcat dins del complex de la Universitat de Califòrnia de Los Angeles (UCLA), i ha quedat resolt a la segona meitat, en què Alexia, Mariona (2) i Duggan (2) han signat els gols de la victòria.

Abans, durant el primer temps, el partit ha estat un monòleg blaugrana. Bárbara Latorre i Kheira Hamraoui, un dels reforços d’aquest estiu, han gaudit de les principals ocasions. De manera gairebé miraculosa el marcador s’ha mantingut sense canvis fins a la mitja part.

Al segon temps, després de canviar radicalment l’equip -només ha quedat sobre la gespa Marta Torrejón- el Femení finalment ha trobat el camí del gol. Una combinació entre Duggan i Alexia ha portat el 0-1 i, minuts més tard, Mariona ha fet el segon després d’una centrada de Gemma Gili. En els deu minuts finals dos gols de Duggan i un altre de Mariona han arrodonit una golejada que, a més de tenir un valor històric, també representa un inici perfecte per a la pretemporada de les de Fran Sánchez.