Yerry Mina, la sensació del Mundial

Tot i l'eliminació de Colòmbia als vuitens, el central colombià ha marcat tres gols en tres partits, un a cada matx, sent el defensa més golejador en un Mundial en els darrers 28 anys

Colòmbia ha dit adéu al Mundial després de caure davant Anglaterra als penals, però Yerry Mina marxa de Rússia sent una de les sensacions de la Copa del Món. El central blaugrana ha disputat tres partits, dos de la fase de grups i el duel de vuitens, i tot i ser defensa, ha anotat un gol a cada partit. En total, tres dianes marca de la casa: rematada de cap potent fent servir la seva gran envergadura. A més, s'ha convertit en el tercer defensa en tota la història dels Mundials en aconseguir tres gols en una mateixa edició, després de Paul Breitner (el 1974) i d'Andreas Brehme (el 1990). I el primer a aconseguir-ho en 28 anys.

Tot i que en el primer partit contra el Japó no va disputar cap minut, el colombià ha estat titular en els altres tres. Davant Polònia, va ser clau anotant el primer gol de Colòmbia (0-3) en un matx on els seus necessitaven guanyar per seguir vius, i també va anotar la diana de la victòria contra el Senegal (1-0), salvant a la seva selecció de l'eliminació i classificant-la com a primera de grup.

Als vuitens, quan Colòmbia ja semblava eliminada, Mina ha aparegut al minut 93 per donar esperances amb un gran gol de cap (1-1), però Anglaterra ha acabat passant als penals. Tot i així, el central culer tanca un Mundial espectacular, sent el primer jugador que marca tres gols de cap en una mateixa Copa del Món des del 2002, quan ho va fer Miroslav Klose.

Mina força la pròrroga, però cauen als penals

Colòmbia ha perdut als penals l'opció de classificar-se per als quarts de final del Mundial. Els colombians han empatat sobre la botzina amb un gol de Yerry Mina al minut 93 (1-1), però després d'una pròrroga sense gols, han caigut als penals (3-4) davant Anglaterra.

Després d'un primer temps molt igualat, amb cap dels dos equips sent capaç de dominar el joc amb claredat, els anglesos han aconseguit avançar-se a la segona meitat mitjançant Harry Kane. El màxim golejador del Mundial ha anotat des del punt de penal (1-0, minut 57) després que Carlos Sánchez cometés penal sobre ell. Però un cop de cap salvador del blaugrana Yerry Mina al minut 93 (1-1) ha permès als de Pékerman forçar la pròrroga. Després de 30 minuts de màxima igualtat, el matx ha anat als penals, on dos llançaments fallats per part d'Uribe i Bacca, han donat la victòria a Anglaterra per 3-4 i l'accés als quarts de final del Mundial.