FC Barcelona – Atlètic de Madrid: El bitllet per a la final no s’escapa (1-1)

El Barça optarà al títol de Copa per quarta temporada consecutiva després d'empatar al Camp Nou amb gol de Suárez, que ha estat expulsat i es perdrà la final, igual que Sergi Roberto

El Barça lluitarà per guanyar la seva 29a Copa del Rei després d’assegurar-se la presència a la final. Després de l’avantatge de l’anada, els homes de Luis Enrique han empatat al Camp Nou (1-1) en un partit tens i emocionant. El gol de Suárez a la vora del descans ha aplanat el camí i, tot i el patiment final després del gol de Gameiro, l’empat ha estat suficient per certificar el bitllet per a la final. La tornada de Sergio Busquets i Andrés Iniesta han estat l’altra nota positiva del matx, mentre que les expulsions a la segona part de Sergi Roberto i Luis Suárez han estat el punt negatiu, ja que cap dels dos podrà disputar la final.

Efectivament, s’ha vist un Atlètic de Madrid diferent. Ja ho havia advertit Luis Enrique en roda de premsa, i així s’ha confirmat en el moment que la pilota ha començat a rodar. El conjunt matalasser ha pres la iniciativa, i ha trepitjat de seguida el camp del Barça. Els blaugranes, amb l’avantatge de l’anada, es trobaven còmodes circulant en defensa, però tenien dificultats per trobar els espais per superar la formació visitant. Tot i el tarannà diferent a la resta de duels contra l’Atlètic, els madrilenys han creat perill com ho acostumen a fer: al contraatac i a pilota aturada. En tots dos casos, però, Cillessen s’ha mostrat molt segur.

Cillesen és el far, i Suárez l’executor

El porter holandès ha estat un dels protagonistes de la primera part. Ha salvat les ocasions de l’Atlètic, com en una clara ocasió de Carrasco, i s’ha convertit en el far de l’equip. En moments de dificultat per trobar un destinatari, els seus companys li confiaven la possessió per tornar a iniciar jugada. En algunes ocasions ho podia fer en curt, i en d’altres buscava en llarg els davanters. Algunes imprecisions blaugranes han creat incertesa i han fet pujar de pulsacions el partit.

A partir de la mitja hora de joc el Barça ha fet un pas endavant. Ha guanyat presència en camp rival i control de la pilota. Així han sorgit algunes accions de perill a la porteria de Moyá, i a la vora del descans ha arribat un gol tranquil·litzador. Messi ha conduit amb metres per davant, s’ha fet l’espai entre tota la defensa i ha xutat creuat. El refús del porter matalasser ha anat directe als peus de Suárez, que ha inaugurat el marcador a plaer per anar als vestidors amb l’1-0.

Tensió, classificació i baixes

El plantejament matalasser ha seguit igual a la segona part, però el Barça ha tingut la situació sota control. Ha estat així fins i tot jugant amb un home menys després de l’expulsió per doble amonestació de Sergi Roberto. La inferioritat no ha afectat el Barça, que ha situat Mascherano en el lateral per frenar l’empenta de l’Atlètic. Uns minuts després s’han anivellat de nou les forces amb l’expulsió de Carrasco, i a continuació han reaparegut Sergio i Iniesta per assegurar l’avantatge.

Les aparicions ofensives del Barça eren esporàdiques però molt importants. Com en un impressionant xut de falta directe de Messi que ha sorprès tothom i ha fet tremolar el travesser. Tot seguit, un penal dubtós de Piqué sobre Gameiro ha acabat amb el xut del francès per sobre de la porteria de Cillessen. L’Atlètic buscava l’empat per donar emoció al tram final del partit, i així ha estat. El propi Gameiro, a passada de Griezmann, ha igualat el matx.

L’Atlètic necessitava un altre gol per forçar la pròrroga, però el Barça no estava disposat a cedir. Suárez ha vist com l’àrbitre li anul·lava un gol per fora de joc, i seguidament l’expulsava en una disputa de pilota àrea. L’uruguaià no s’ho podia creure, però no podrà jugar la final. Als minuts finals, el Barça, amb nou jugadors, s’ha defensat amb tot per assegurar-se la presència a la seva quarta final consecutiva de Copa del Rei. Com no podia ser d’una altra manera, el Camp Nou ha acompanyat l’equip en el seu camí, i el Barça lluitarà per ampliar, encara més, la seva hegemonia a la competició del KO.