Barça Lassa – La Rioja: Victòria per continuar amb l’hegemonia blaugrana (28-24)

Els de Xavi Pascual continuen invictes gràcies a la demostració de reflexos de Gonzalo Pérez i l’exhibició ofensiva de Lazarov

El Barça Lassa aconsegueix la 109a victòria consecutiva a la Lliga Asobal gràcies al triomf davant el Naturhouse La Rioja (28-24), el tercer classificat. El conjunt blaugrana ha estat liderat per un immens Gonzalo Pérez de Vargas sota pals i un Lazarov imparable (6 gols). El desplegament físic dels culers ha estat espectacular, ja que han hagut de jugar dos partits en menys de 48 hores. A més, els de Xavi Pascual han ofert un joc molt atractiu davant dels 2.014 espectadors que han assistit al Palau Blaugrana.

Tot i que el partit enfrontava els dos millors atacs de la competició, el matx ha estat marcat per la defensa; la 4:2 plantejada pel Naturhouse pretenia dificultar la circulació de pilota culer, però els catalans han imposat la seva llei i han aprofitat la qualitat en l’un contra un. A més, El Barça Lassa ha compensat la falta d’espais amb una alta efectivitat en el llançament exterior.

La defensa s’imposa a l’atac

La defensa del Barça ha començat molt avançada i pendent de l’alta capacitat de llançament del rival. A més, l’encert de Gonzalo ha estat clau. El porter blaugrana ha fet una exhibició de reflexos i ha contrarestat l’amenaça golejadora del conjunt entrenat per Jesús Javier González. Al minut 20 ja havia fet vuit aturades de 14 llançaments rebuts (57% d’encert, 8-6), una estadística fora de l’habitual.

L’empat a 11 arribada la mitja part reflectia el festival de parades que s’havia vist al Palau Blaugrana. Gurutz, porter visitant, també s’ha mostrat molt encertat i ha evitat que els culers gaudissin d’un major avantatge (10-8, min 25). La defensa visitant no ha pogut contenir les ofensives dels jugadors del Barça Lassa, en especial d’un destacat Kiril Lazarov, eficaç amb les fintes i imparable en carrera.

La segona meitat ha seguit marcada per la igualtat entre ambdós conjunts; cap dels dos ha aconseguit gaudir d’una superioritat clara al marcador (18-17, min 43). Els catalans han aprofitat les inèrcies creades pels contraatacs per jugar amb molt dinamisme, amb ràpides transicions per castigar la defensa i fent circular la pilota.

La pissarra de Xavi Pascual ha respost davant l’aposta del rival per atacar amb set homes. El Barça s’ha situat en 1:5 amb Dika Mem molt avançat per recuperar la pilota i castigar l’error rival. A falta d’un minut i mig per al final, el capità Victor Tomàs ha marcat el gol que suposava el màxim avantatge per al conjunt blaugrana (27-23, min 28), renda suficient per assegurar el triomf (28-24).

Aquesta gran victòria davant l’altre equip de l’Asobal present a l'EHF Champions League dóna tranquil·litat als homes de Xavi Pascual per afrontar la visita de dimecres a la pista del Ciudad Encantada, l’equip revelació de la temporada.