FC Barcelona – Quabit Guadalajara: Retorn al Palau amb el triomf 700 a l’Asobal (32-21)

Els de Xavi Pascual, que no competien a casa des del 7 de desembre, sumen la victòria 108 de forma consecutiva a la competició domèstica, amb Noddesbo com a màxim golejador (7) i un 51% d’aturades de Ristovski

Dos mesos després, la competició d’handbol ha tornat al Palau Blaugrana. I ho ha fet amb el mateix signe dels darrers 107 partits d’Asobal: amb victòria. Un triomf que, a més, significa una altra xifra rodona per al club blaugrana. Perquè, amb els dos punts assolits contra el Quabit Guadalajara en la 17a jornada de la Liga Loterías Asobal (32-21), el Barça ha aconseguit arribar a les 700 victòries -dels 793 partits jugats- en el total de les 27 temporades de vida de la competició, amb només 23 empats i 70 derrotes.

En un partit en què la superioritat blaugrana s’ha imposat, Noddesbo, amb 7 gols, i Ristovski, amb més d’un 51% d’aturades (22 de 43) han estat els millors d’aquest enfrontament, l’antesala del partit d’aquest dissabte contra el Veszprém (17.30h). Després de la Copa Asobal i de l’exigent Mundial, Xavi Pascual ha decidit donar descans Wael Jallouz, que s’ha quedat fora del partit, així com a Gonzalo i Sorhaindo, que s’han quedat a la banqueta i no han jugat cap minut. El que sí que ha tingut temps per posar-se a to ha estat Filip Jicha, que ha tornat a la pista després de ser intervingut del menisc intern del genoll dret el passat mes de novembre.

Un Barça entonat

Millor no podria haver començat el primer partit del 2017 al Palau. Des del 7 de desembre que els de Xavi Pascual no jugaven davant la seva afició i Lasse Andersson ha estat l’encarregat de transformar el primer gol en 62 dies. Aquest ha estat l’inici d’un parcial blaugrana de 6-1, la primera renda del duel, amb un llançament de set metres aturat per Ristovski inclòs (min 6).

Tot i l’esforç dels visitants, i les intervencions del porter del Guadalajara Adrian Eceolaza (9 aturades), el Barça ha aconseguit posar-se per davant ràpidament i ha sabut mantenir la diferencia. El 18-9 (min 30) d'N’Guessan, i amb què s’ha marcat el pas per vestidors, ha estat la màxima dels de Pascual en un primer temps en què s’han repartit molt els gols dels blaugrana -han destacat els tres de Noddesbo i Saubich- i Ristovski ha assolit un 50% d’aturades.

Cap al triomf 108

Després d’una primera part dominada pel Barça, els millors moments del Guadalajara han coincidit amb l’inici del segon temps. I és que l’equip que dirigeix César Montes, que s’ha tret la pressió en atac, ha aconseguit un parcial de 2-6 per reduir diferències (20-15, min 9) a la represa. Malgrat tot, les aturades de Ristovski i la reacció coral del Barça, que ha fet créixer el ritme i la velocitat del joc, així com la contundència defensiva, han permès posar el +10 a l’electrònic (25-15, min 13), també amb un gran Noddesbo.

De nou Lasse Andersson, amb un golàs per tot l’escaire, ha trencat la barrera dels 10 gols (27-16, min 18), mentre que Valero Rivera ha fet el 28-16 (min 19), la màxima d’un enfrontament que finalment ha acabat 32-21 i que significa el triomf número 108 a l’Asobal de forma consecutiva, el 17è de la temporada a la Lliga.