FC Barcelona – Sporting: Festival coral i líders (6-1)

Els gols del trident, Paco Alcácer i Rakitic permeten als blaugranes golejar el conjunt asturià i situar-se al capdamunt de la classificació després de l'empat del Reial Madrid

El Barça ha sumat tres punts més en el seu camí i se situa líder de la Lliga després que el Reial Madrid hagi empatat davant el Las Palmas al Santiago Bernabéu (3-3). Tres punts que s’han gestat des de l’inici del partit quan als 10 minuts de joc dos gols inicials ja situaven el 2-0 al marcador. El trident ha tornat a marcar i Alcácer i Rakitic s’han sumat a la festa per tancar el duel amb una bona golejada (6-1).

El control del partit era totalment del Barça, que, organitzat i dominador, movia amb criteri la pilota i trencava el sistema defensiu de l’Sporting. Neymar Jr desequilibrava per la banda, Messi feia de les seves i Suárez afinava la punteria. Luis Enrique tornava a situar en l’onze inicial quatre migcampistes i distribuïa l’equip en una disposició tàctica amb tres defensors. L’equip tocava i tocava, desordenava el conjunt asturià i amb molta comoditat inquietava la porteria de Cuéllar, superat tres vegades abans de la mitja part, totes tres sense que pogués fer-hi res.

Artilleria sòbria

El primer gol, després d’una jugada llarguíssima gairebé inacabable, finalitzada per Messi, capaç de fer aturar el temps, capaç de rematar de cap i fer una vaselina a Cuéllar en la seva sortida, una jugada precedida d’una centrada de Mascherano, assistent per primera vegada amb la samarreta del Barça a la Lliga. Suárez ha estat el protagonista dels següents dos gols del Barça. Suárez ha retallat davant Cúellar i el seu xut l’ha desviat a dins la porteria Juan Rodríguez. L'acta arbitral, però, ha comptabilitzat a l'uruguaià.

Suárez ha volgut més i amb el seu insaciable olfacte golejador ha rematat de primeres una centrada de Rakitic per col·locar-la amb potència. Un xut imponent. Imparable. Abans, però, l’Sporting havia retallat diferències després que Carlos Castro aprofités un refús  en el remat al pal de Burgui. L’Sporting s’estava veient superat clarament per un Barça sobri. Tot i això, els de Rubi s’apropaven tímidament a l’àrea de Ter Stegen i quan ho feien creaven perill.

Golejada i descans per a Suárez i Messi

Conscient Luis Enrique que el dissabte s’ha d’afrontar un nou compromís de Lliga al Camp Nou davant el Celta, ha donat descans a Luis Suárez i ha fet entrar en acció Paco Alcácer, golejador als cinc minuts de joc de la represa, precedit d’una assistència de Messi, sempre omnipresent, una vegada més decisiu. Gaudia el Barça i també el públic del Camp Nou davant la golejada de l’equip blaugrana. Amb tot decidit, l’asturià ha decidit donar descans a Messi, ovacionat espectacularment per tot l’Estadi, gairebé capaç de fer un doblet amb una falta magistral que només la creueta del travesser ha evitat.

Davant un Sporting ja abatut i totalment inofensiu el Barça seguia dominant tots els tempos del partit. Neymar Jr es volia sumar a la festa golejadora i ho ha aconseguit picant una falta de manera excel·lent. La superioritat del Barça era molt clara i Rakitic ha arrodonit el marcador als minuts finals per situar el 6-1. Un triomf sobri en un festival coral de tot l’equip que serveix al Barça per sumar la cinquena victòria consecutiva a la Lliga i situar-se líder després de l'empat del Reial Madrid, que encara té un partit pendent, tot i que el Barça ja depèn de si mateix per guanyar el campionat. Aquest partit ha estat l'últim abans que Luis Enrique hagi anunciat que deixarà el Barça a final de temporada.