Nacho Rodríguez, nou mànager de gestió del FC Barcelona Lassa de bàsquet

Nacho Rodríguez, nou mànager de gestió del FC Barcelona Lassa de bàsquet

Així s’ha confirmat en una roda de premsa en què s’ha anunciat més autonomia per a la secció, també amb la creació de la figura del director de Scouting, nom que es farà públic en els propers dies

El FC Barcelona Lassa reforça la seva estructura amb la incorporació de Nacho Rodríguez com a nou mànager de gestió de la secció de bàsquet. Així s’ha anunciat en una roda de premsa duta a terme a la sala de premsa del Palau Blaugrana, que ha comptat amb la presència del director d’esports professionals, Albert Soler, del mateix Rodríguez i del directiu responsable de la secció, Joan Bladé, que ha assegurat que “els resultats ens han portat a donar respostes i és per això que reforcem la secció amb aquesta incorporació, sempre sense renunciar al model que volem fer créixer”.

Rodríguez va ser jugador del FC Barcelona des del 1998 fins al 2004, període en què va guanyar una Eurolliga (2003), una Copa Korac (1999), quatre Lligues ACB (1999, 2001, 2003 i 2004) i dues Copes del Rei (2001 i 2003).

Compaginant la seva carrera com a esportista professional, es va llicenciar en Ciències de l’Esport a la Universitat de Barcelona, estudis que va completar amb un màster en Gestió Esportiva a la Universitat Miquel Hernández d’Elx. Retirat l’any 2008, té una àmplia experiència en el món de la gestió esportiva i, entre el 2011 i el 2015, va ser secretari general d’Esports de la Junta d’Andalusia, a banda de dirigir diversos campus.

Ara torna al Club per dur a terme tasques de gestió. “Torno a casa. Per a mi és un repte, però estic il·lusionat perquè aquí vaig viure els meus millors moments com a esportista. Aquests trens no es poden deixar passar i em sento preparat. Tenia clar que volia dedicar-me a la gestió esportiva i hi arribo amb experiència. Sé què significa el Barça i això és un projecte de Club”, ha dit Nacho Rodríguez. 

Una nova estructura

Albert  Soler ha afirmat que “el Club pren aquesta decisió per dotar de més autonomia la secció, amb persones dedicades exclusivament i al 100% al bàsquet”. Això comporta, doncs, que el fins ara màxim responsable de gestió de les quatre seccions professionals, Joan Carles Raventós, no continuarà en el seu càrrec. A partir d’ara, Xavier O'Callaghan serà el mànager de gestió de l’handbol, l’hoquei patins i el futbol sala, mentre que Nacho Rodríguez ho farà del bàsquet. “Volem agrair al Joan Carles Raventós la feina que ha fet a les quatre seccions del Club, amb un projecte d’èxit esportiu i de gestió. Continuarà al Club i en els propers dies explicarem on”, ha dit Soler.

Així doncs, Rodríguez s’incorporarà a l’equip d’Esports Professionals i treballarà juntament amb el Rodrigo de la Fuente, mànager esportiu del bàsquet. “Tenim un objectiu clar, que és guanyar títols però sense oblidar la base i el model”, ha dit el nou mànager de gestió.

Per fer-ho, tant de la Fuente com el mateix Rodríguez mantindran el suport de Pere Capdevila, que ja ocupa el càrrec de secretari tècnic del bàsquet formatiu, però afegiran el de la figura del director de Scouting, també de nova creació, nom que es farà públic durant els dies següents. Per a Rodríguez, aquesta persona, que “s’ha de dedicar al 100%” a això, ha de conèixer el mercat a la perfecció, des de les categories inferiors fins a l’NBA”.

A més, en la roda de premsa també s’ha anunciat que Manolo Flores serà l’assessor tècnic, reportant directament d’Albert Soler. “Ens aportarà experiència i coneixement a la secció. Aquestes cinc persones formaran l’organigrama que buscarà aplicar el nou model del Barça de bàsquet, que es basa en la formació”, ha conclòs Soler.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut