Barça B – At. Llevant: Insistència amb poc premi (1-1)

Els de Gerard López han tingut ocasions per guanyar, però s’han hagut de conformar amb l’empat en el debut d’Mboula amb el filial

El Barça B ha empatat 1-1 contra l’Atlètic Llevant al Miniestadi en un partit en que ha merescut més premi, però en què els visitants han demostrat per què són un dels equips menys golejats de la categoria. Els blaugranes, que han tingut ocasions de sobra per guanyar, han vist com els valencians s’avançaven al marcador al minut 64, i han empatat tretze minuts més tard amb un gol de Marc Cardona a passada d'Mboula, que ha debutat amb el Barça B. Un punt que permet als de Gerard López continuar al capdavant de la classificació amb 56 punts, però a l’espera del que pugui fer demà, diumenge, l’Alcoià, amb només dos punts menys.

Primera meitat sense gols

El partit ha començat amb Dani Romera com a jugador més destacat, molt incisiu per banda dreta i tenint la primera gran ocasió al minut 5. El jugador andalús s’ha desfet molt bé del seu marcador, però el porter Sotres ha estat més encertat en l’un contra un. Tanmateix, l’enfrontament no tenia un dominador clar, i també l'Atlètic Llevant arribava amb perill. De fet, Manu Viana ha fet lluir-se Suárez en un xut des de la frontal només tres minuts més tard, mentre que Palencia ha tret la pilota sota pals i amb el pit en la jugada posterior.

El Barça B gaudia cada cop de més possessió, però no era fàcil tenir oportunitats clares contra el filial granota, un equip que, tot i ocupar la zona baixa, era el menys golejat del Grup 3 junt amb l’Alcoià. A més, els culers no se'n podien refiar, ja que el seu rival demostrava abans de la mitja hora que tenia en el contraatac la seva millor arma. Suárez, però, ha estat molt bé posant la mà en el xut llunyà dels valencians.

Al minut 36 ha estat el conjunt blaugrana el que ha pogut estrenar el marcador, però la rematada de Sarsanedas ha sortit massa centrada després de la passada enrere de Perea des de l’esquerra. Eren minuts dolços per als barcelonistes, que han provocat l’ui de la grada amb una centrada des de la dreta que Sotres ha resolt bé amb els punys. El Barça B ha merescut una mica més a la primera part, però el resultat no s’ha mogut al descans (0-0).

Cardona empata la diana d’Arturo de penal

El Barça B ha començat la segona meitat molt connectat, i ja al minut u Nili, arribant des del lateral, ha gaudit d’una bona ocasió, però el seu xut ha estat massa tendre per sorprendre Sotres. Els de Gerard López estaven creant força perill per les bandes, però amb poc encert en la centrada. En tot cas, la segona part era de color blaugrana, amb un Perea que estava fent anar de corcoll la defensa rival i que obligava a intervenir Sotres al minut 57 després d’una gran jugada individual.

Tot i que era el Barça B qui estava fent tots els mèrits per marcar el primer, un penal assenyalat al minut 63 el convertia Arturo fent inútil l’estirada de Suárez, que havia endevinat la direcció. Els barcelonistes no s’han rendit i han continuat buscant la diana. Un altre cop Perea ho ha provat amb un potent xut des de la frontal al minut 69, i de nou Sotres ha aparegut per desbaratar l’ocasió.

Gerard López ha mogut la banqueta al minut 71 i ha fet entrar Jordi Mboula, que debutava amb el Barça B. Dinou minuts han estat suficients per al jove juvenil per deixar mostres de la seva qualitat. Seva ha estat l’assistència de l’1 a 1, que ha arribat finalment al minut 77, obra de Marc Cardona. El Barça B ha buscat el segon fins al final, però quan aconseguia superar la muralla defensiva dels granota era el porter, o fins i tot el pal, qui evitava el segon.

Al final, la insistència no ha tingut premi i els blaugranes s’han hagut de conformar amb un punt davant de 2.187 espectadors, la tercera millor entrada al Miniestadi, només per darrere dels partits contra l’Espanyol B i el Cornellà. El proper partit serà al camp del Sabadell a la Nova Creu Alta.