Josep Maria Bartomeu: “La història Barça-Cruyff durarà tota la vida”

Josep Maria Bartomeu: “La història Barça-Cruyff durarà tota la vida”

El president blaugrana, el vicepresident Jordi Cardoner i Jordi Cruyff, en representació de la família, s’han mostrat molt il·lusionats amb les accions per recordar la figura de Johan Cruyff

Aquest dissabte s’han presentat a l’Auditori 1899 les accions que durà a terme el Club, d’acord amb la família, per perpetuar el record a la figura de Johan Cruyff. En un acte senzill i emotiu, Josep Maria Bartomeu, Jordi Cardoner i Jordi Cruyff, en representació de la família, han exposat els acords i els han valorat amb il·lusió. El president blaugrana ha definit Cruyff com “l’home que va canviar la nostra mentalitat i va fixar les bases del futbol modern”. En aquest sentit, Bartomeu també ha afirmat que “ens va convèncer que el món és dels innovadors”, i ha donat pas a un minut de silenci en record de Johan Cruyff i Agustí Montal, expresident del Club que ens va deixar el dimecres passat.

Bartomeu ha anunciat que el futur estadi de la Ciutat Esportiva es dirà ‘Estadi Johan Cruyff’, una iniciativa que la família ha rebut amb orgull, tal com ha expressat Jordi Cruyff: “Si al meu pare li dones un lloc ha de ser el de la formació, el de l’últim pas fins al primer equip, així que ell estaria molt content”. El fill de Johan, en representació de la família, ha agraït al Club la paciència i també les mostres de suport en el dia del primer aniversari: “La reacció del món del futbol va convertir un dia trist en un dia feliç”.

"Si al meu pare li dones un lloc ha de ser el de la formació, el de l’últim pas fins al primer equip, així que ell estaria molt content"

Una altra de les accions que emprendrà el Club és demanar a l’Ajuntament de Barcelona que se li doni el nom de Johan Cruyff a algun element urbanístic o vial de la Ciutat, en un emplaçament proper al recinte del Camp Nou. “L’Estadi hauria de tenir com a nova adreça el seu nom”, ha dit Jordi Cardoner, vicepresident del Club. A més, Cardoner també ha anunciat la creació d’un espai monogràfic al Museu del FC Barcelona, amb gairebé dos milions de visitants a l’any, dedicat a la figura de Cruyff. Un espai que estarà presidit per dos elements que cedirà la família: una samarreta del Barça amb el ‘9’ a l’esquena que va utilitzar Johan, i la Pilota d’Or que va rebre com a millor jugador del món la temporada 1973/74. “El Museu del Barça és on mereix estar”, ha dit Jordi Cruyff.

L’acte, que inicialment estava previst per al dijous i que es va haver d’ajornar per la mort d’Agustí Montal, ha comptat amb moments de molta emoció. Com quan s’ha reproduït un vídeo que resumia els millors moments de Johan Cruyff com a jugador i entrenador. Bartomeu ha agraït a la família el gest de cedir la samarreta i la Pilota d’Or –“simbolitza un estil de vida i un estil de joc”, ha dit- i ha sentenciat que “la història entre el Barça i Johan Cruyff no acaba aquí, durarà tota la vida”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut