Barça Lassa – Frigoríficos Morrazo: Es reactiven amb una victòria còmoda (37-19)

En el dia del debut d’Antonio García com a blaugrana -4 gols-, el conjunt de Xavi Pascual ha sumat un nou triomf clar al Palau amb Lazarov com a màxim golejador (6)

Després de dues setmanes sense competir, el Barça Lassa ha tornat a la Lliga Loterías Asobal amb una còmoda victòria contra el cuer, el Frigoríficos Morrazo (37-19). A banda del triomf, el Palau ha pogut donar la benvinguda a Antonio García, que ha debutat amb quatre gols. Només l’ha superat Lazarov, que ha tornat a ser el màxim golejador amb sis. També ha tingut minuts el jove Aleix Gómez, que ha jugat tota la segona part i n’ha marcat quatre. Tot plegat per sumar la 113a victòria seguida a la Lliga el dia en què l’equip ha mostrat el seu suport a Lasse Andersson, operat recentment de la lesió al genoll, amb una samarreta per saltar a la pista.

Un debut excel·lent

Xavi Pascual ha reservat dos jugadors clau com Víctor Tomás i Jallouz, però el Barça Lassa no ha abaixat el llistó habitual. Amb un parcial inicial de 3-0, els culers han obert una diferència que ja no desapareixeria. Amb un Gonzalo, com sempre, efectiu sota pals, el Frigoríficos Morrazo tenia moltes dificultats per marcar. Tot i així, ha aconseguit mantenir-se dins del partit (4-3). I és que, a l’altra porteria, els culers es topaven amb la fusta i amb el porter Salazar. Això evitava que l’avantatge fos més ampli. En defensa, el Barça Lassa ofegava els atacs de Cangas i obligava a allargar les seves possessions. Així ha pogut robar i córrer al contraatac per tornar a obrir escletxa (7-4).

Ha debutat com a blaugrana Antonio Garcia, i ho ha fet amb tres gols a la primera part. Ha estat un dels protagonistes del primer temps juntament amb els extrems, Ariño i Saubich, i Syprzak, que s’ha fet fort als sis metres. En una primera part de pocs gols, la precisió en les passades llargues i la definició en velocitat han permès tenir un avantatge còmode al descans (15-10).

Ristovski com a punt de partida

A la represa han canviat els extrems. Tant Valero Rivera com el jove Aleix Gómez han estat molt eficaços, i han aconseguit quatre gols cadascú. Sota pals, Ristovski ha substituït Gonzalo i ha baixat la persiana de la porteria. El porter macedoni s’ha lluït en tot tipus de llançament, i de la seva mà el Barça Lassa ha anat ampliant a poc a poc el marcador (20-11). A ritme de recuperacions i contraatacs, els culers encaminaven la 113a victòria seguida a la Lliga.

La resistència gallega de la primera part s’ha convertit en un monòleg blaugrana a la segona (27-15), i res no ha pogut evitar el triomf culer (37-19). Antonio García ha debutat amb bon peu, Xavi Pascual ha pogut gestionar la càrrega de minuts i l’equip ha mantingut la imbatibilitat sense complicacions abans de visitar, el proper dissabte (17 hores), la pista del Villa de Aranda.