FC Barcelona Lassa – Orlen Wisla Plock: Un camí impecable cap als quarts (36-28)

Els blaugranes fan la feina al Palau, amb Víctor Tomás (7) i Lazarov (6) com a màxims golejadors, i certifiquen l’accés directe als quarts de final de la Lliga de Campions

El Barça Lassa ja està als quarts de final de l’EHF VELUX Champions League. Els homes de Xavi Pascual han aconseguit el triomf que necessitaven al Palau Blaugrana davant del Wisla Plock i s’han assegurat el liderat de grup, que els estalvia l’eliminatòria de vuitens. Amb Víctor Tomás, autor de set gols, i Lazarov, de sis, com a màxims realitzadors, els blaugranes han sumat la 12a victòria en 14 jornades per assolir el primer objectiu europeu. Ara esperaran el rival als quarts, que sortirà de l’eliminatòria entre el THW Kiel i el Rhein-Neckar Löwen.

El partit era transcendental, i al Barça Lassa li ha costat molt prendre la iniciativa. Gonzalo ha començat aturant dos llançaments consecutius, però els àrbitres han començat permetent molts contactes i el partit ha tingut circulacions llargues. Així, ha costat que el marcador arrenqués. A més, els de Xavi Pascual han tingut el contratemps de la lesió de Lasse Andersson. El danès, en un xoc en llançament, ha patit una lesió al lligament lateral extern del genoll esquerre i ha hagut de retirar-se als vestidors. Després de molts minuts, els blaugranes han fet un pas endavant en control i, gràcies a un efectiu Víctor Tomás, han tingut el primer avantatge important (7-5). El capità ha liderat l’atac culer amb cinc dels nou primers gols.

La intensitat defensiva a les dues àrees ha provocat algunes fases d’impresicions. El doblet arbitral ha començat a castigar els contactes a les àrees, i el joc en inferioritats ha permès veure alternances en el marcador. L’aparició de Jallouz, però, ha permès al Barça continuar manant (11-8). Al bàndol contrari, Tiago Rocha, primer, i Gebala –quatre gols cadascun al descans–, després, han mantingut el Wisla Plock molt viu.

Marquen la diferència fins al final

Dues accions calcades de Lazarov al contraatac (15-12) han confirmat la millora culer a mesura que han passat els minuts. Només les aturades de Rodrigo Corrales han evitat que l’avantatge barcelonista fos més gran al descans (17-15). Quan s’ha reprès el joc, el Barça Lassa ha establert ben aviat una diferència de quatre gols (19-15) que ha anat creixent gràcies a la defensa, les aturades de Gonzalo i l’encert des dels sis metres (22-16, min 37).

Tots els jugadors hi aportaven el seu gra de sorra, i la victòria del Barça Lassa era cada vegada més a prop. Entrerríos recuperava, N’Guessan marcava, i els blaugranes marxaven de vuit (25-17, minut 32). El Palau acompanyava l’equip cap als quarts, però encara quedaven molts minuts per endavant, i els de Xavi Pascual no han abaixat la guàrdia, sinó que han accelerat en cada atac i han arribat al +10 (27-17). El marcador reflectia el potencial en atac i la diferència sobre la pista, i el Barça ha acariciat un triomf vital. A més, Xavi Pascual ha pogut moure la banqueta per oxigenar l’equip.

Els minuts han passat sense més ensurts, amb el Barça mantenint la intensitat i l’avantatge i oferint espectacle a un Palau que ho ha celebrat. Així han tancat els homes de Xavi Pascual la fase de grups. Líders de grup. Equip menys golejat de la competició. Amb 12 victòries, un empat i una derrota. Classificats directament per als quarts de final. Impecables i esperant el guanyador de l’eliminatòria alemanya entre el THW Kiel i el Rhein-Neckar Lowen.