L'estadi de la Ciutat Esportiva portarà el nom de Johan Cruyff

L'estadi de la Ciutat Esportiva portarà el nom de Johan Cruyff

El president Josep María Bartomeu, el vicepresident primer Jordi Cardoner i Jordi Cruyff, en representació de la família, anuncien les accions per perpetuar la memòria d’una llegenda del Club

El FC Barcelona i la família de Johan Cruyff, representants pel president Josep Maria Bartomeu, el vicepresident primer Jordi Cardoner i Jordi Cruyff, han comparegut aquest dissabte, en un acte celebrat a l’Auditori 1899, per anunciar públicament i de mutu acord les accions que s’impulsaran per perpetuar la memòria de qui va ser jugador, entrenador i que és i serà una llegenda del Club. La compareixença estava prevista per ahir divendres coincidint amb el primer aniversari de la mort de Johan Cruyff però es va aplaçar a aquest matí degut al dol pel president Agustí Montal i Costa, precisament el president que va fitxar l’holandès quan era el millor jugador d’Europa, l’estiu de 1973.

En primer lloc, el futur estadi, ubicat a la Ciutat Esportiva, s’anomenarà ‘Estadi Johan Cruyff’. D’aquesta manera, la instal·lació més emblemàtica del complex on creixen els futurs jugadors i jugadores del Barça portarà el nom d’un dels principals impulsors de l’aposta del Club pel futbol formatiu.

El Club també impulsarà la creació d’una escultura commemorativa de la figura de Johan Cruyff, que s’ubicarà al recinte del futur Camp Nou, dins l’àmbit del projecte Espai Barça.

A més, es dedicarà un espai propi al Museu del FC Barcelona a reconèixer de manera monogràfica la figura i trajectòria de Johan Cruyff. Com a elements centrals d’aquest espai, la seva família cedeix al Club la Pilota d’Or lliurada al jugador holandès l’any 1974 i una samarreta blaugrana lluïda per Cruyff, amb el número ‘9’ a l’esquena.

Així mateix, el Club i la família sol·licitaran a l’Ajuntament de Barcelona que es reconegui l’adjudicació del nom ‘Johan Cruyff’ a algun element urbanístic o vial de la ciutat, en un emplaçament proper al recinte del Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut