Així serà l’Estadi Johan Cruyff

Així serà l’Estadi Johan Cruyff

Tots els detalls de la nova instal·lació blaugrana, la joia de la Ciutat Esportiva, amb capacitat per a 6.000 espectadors

La primera peça de l’Espai Barça, la joia de la Ciutat Esportiva, ja ha estat presentada. Amb el nom de la llegenda blaugrana, un dels principals impulsors de l’aposta del Club pel futbol formatiu i de l’estil de joc que caracteritza el FC Barcelona, l’Estadi Johan Cruyff serà una instal·lació moderna i eficient amb capacitat per a 6.000 espectadors i tindrà una gran visibilitat des de tots els seients coberts. La proposta arquitectònica de Batlle i Roig Arquitectura, que va guanyar el concurs desenvolupat el 2015, es caracteritza pel seu perfil asimètric, amb una tribuna alta de 1.000 espectadors i una graderia baixa de 5.000 espectadors amb coberta integral que li confereix personalitat i que s’inspira en l’antic camp del carrer Indústria.

La graderia de l’Estadi té 360 graus, abraça el públic en tot el seu perímetre i confereix una lectura unitària del conjunt. Els córners en forma circular generen la màxima proximitat entre els espectadors i els jugadors i això fa que aquests se sentin acompanyats.

L’accés a les 6.000 localitats de tot l’Estadi es produiran seguint els cànons clàssics, des de la cota superior de la graderia, proporcionant una visió general en el moment de l’arribada i durant les circulacions interiors. A la instal·lació predominaran els colors blaugrana a les cobertes i la graderia.

L’Estadi estarà integrat al context urbà de Sant Joan Despí i de la Ciutat Esportiva i tindrà uns accessos fàcils a través d’una gran plaça rampa i els espectadors entraran al camp a través de les portes dels quatre córners. També comptarà amb un aparcament per a 700 cotxes.

Es construirà amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, i d’accessibilitat, amb 62 places per a persones amb cadira de rodes i acompanyant situades al voltant de tot l’Estadi.

L’Estadi Johan Cruyff serà molt visible des de l’autopista i una de les imatges rellevants de l’entrada a Barcelona des de la Diagonal. Perquè la instal·lació està situada a només 8,5 quilòmetres del Camp Nou, perfectament comunicada amb Barcelona i les poblacions del Baix Llobregat i amb accessos des del transport públic i la B-23. Així doncs, aquesta nova instal·lació, substituirà l’actual Miniestadi, que serà enderrocat per construir el Nou Palau Blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut