La llegenda de Juan Carlos Navarro arriba als 4.000 punts a l’Eurolliga

La llegenda de Juan Carlos Navarro arriba als 4.000 punts a l’Eurolliga

Ho ha aconseguit a l'Ülker Sports Arena, contra el Fenerbahçe, i és el primer jugador en la història de la competició que arriba a aquesta xifra

Juan Carlos Navarro ho ha tornat a fer. Amb els 4.000 punts anotats al llarg de la seva trajectòria esportiva ha establert un nou rècord en l’anotació global de la història de l’Eurolliga, una xifra que serà difícil de superar. I és que l’escorta de Sant Feliu de Llobregat ha arribat aquest dijous a la històrica xifra de 4.000 punts i s’ha convertit en el primer i únic jugador d’assolir-la. El segon classificat en aquest aspecte, el grec Vassilis Spanoulis, ha anotat fins ara 3.276 punts.

Els 4 punts anotats contra el Fenerbahçe a l’Ülker Sports Arena han servit per arribar a la barrera dels 4.000 punts en el que ha estat el seu partit 319 a la màxima competició continental de clubs. Navarro, de 36 anys, ha disputat fins ara un total de 16 temporades a l’Eurolliga (2000-07 i 08-17, ja que va jugar el curs 2007/08 a l’NBA) en què ha guanyat dues Eurolligues (2003 i 2010), així com diversos guardons individuals, com l’MVP de la competició el 2009 i l’MVP de la final del 2010.

Altres rècords

A banda del màxim anotador de la història de la competició, Navarro és també el màxim triplista, amb un total de 595 triples, i el jugador que més partits ha disputat en la competició, amb 319. També és el jugador amb més llançaments anotats (1292) i el segon amb més minuts jugats per darrere del grec Dimitris Diamantidis.

Pel que fa als guardons individuals, Navarro ha estat inclòs en el millor cinc de l’Eurolliga en cinc ocasions (2006, 2007, 2009, 2010 i 2011) i dos cops en el segon millor quintet: 2012 i 2013.

"Estic orgullós d'haver estat el primer"

El capità blaugrana ha parlat després del matx contra el Fenerbahçe, i ha destacat: “Estic content a mitges, ja que teníem el partit bé per guanyar. M'hauria agradat aconseguir el rècord amb un triomf, i també m'hauria agradat aconseguir-lo casa. Ha estat una temporada difícil en què no hem pogut arribar als play-offs, així que no estic del tot content”.

Tot i així, Navarro ha afegit: “És una xifra molt important, estic orgullós d’haver arribat fins aquí i d’haver estat el primer”. Quant al seu principal perseguidor, Spanoulis, l’11’ blaugrana ha comentat: “És un jugador que encara juga molts minuts i té menys edat que jo”. “El dia que jo ho deixi ell continuarà, però intentaré l'any que ve fer més punts”, ha conclòs. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut