Granada – FC Barcelona: Contundència en la lluita per la Lliga (1-4)

Els gols de Suárez, Alcácer, Rakitic i Neymar Jr permeten al Barça sumar tres punts vitals per continuar perseguint el liderat

El Barça ha sumat tres punts més en la seva lluita pel títol de Lliga. Els d’aquest diumenge davant el Granada, en un partit en què Luis Suárez s’ha erigit en el protagonista indiscutible després de liderar el triomf amb una gran actuació (1-4).  El duel, però, no seria fàcil i és que el Granada ha posat resistència, sobretot a través del seu porter Guillermo Ochoa, que ha evitat que el resultat fos molt més ampli fent una gran actuació. Després d’uns primers 15 minuts de joc sense gaires ocasions, el Barça ha anat a poc a poc guanyant terreny al Granada.

Tot i això, amb 0-0 al marcador el Barça patiria el contratemps en perdre Rafinha per lesió, escollit per Luis Enrique en la línia atacant per substituir Leo Messi, baixa per acumulació de targetes. Alcácer ha estat qui l’ha substituït i ha estat molt actiu des que ha entrat al terreny de joc, golejador a la segona meitat en un moment decisiu per posar l’1-2.

Líder Suárez

Però abans Luis Suárez estava sent el líder de l’equip, atent en totes les accions, sempre omnipresent, sempre lluitador. El ‘9’ del Barça feia miques el plantejament defensiu del Granada amb tres centrals i si no arriba a ser per Ochoa i el pal, hauria pogut marxar al descans amb tres gols al seu compte personal. La del pal ha estat una acció de geni en què s’ha tret un xut amb l’exterior que ha picat al travesser i que ha recordat el gol mític de Ronaldinho a Stamford Bridge el 2005.

Neymar Jr a la banda esquerra era una autèntica bala i exhibint el seu desequilibri ha dotat el Barça d’oxigen i molta creació. Era un monòleg absolut blaugrana i el gol només era qüestió de temps, que ha arribat després d’una passada en llarg de Jordi Alba i que Suárez, atent i intens, ha marcat de vaselina amb molta qualitat. Era el seu cinquè gol a Los Cármenes amb el FC Barcelona, després del seu hat-trick de la temporada passada que va donar el títol de Lliga al Barça.

El pas pels vestidors ha activat un pèl el Granada i en la seva primera arribada a l’àrea amb claredat l’ha aprofitat Boga, que, amb rapidesa i col·locació, ha marcat el gol de l’empat. La diana andalusa, però, no ha desactivat el Barça en cap moment del partit. Continuava insistint Neymar Jr, veloç i regatejador, acompanyat d’un Suárez que mantenia la pugna amb Ochoa per batre’l un altre cop. Alcácer, juntament amb Rakitic, eren el perill per la banda dreta blaugrana, però faltava la segona diana de la nit.

Sentència i gol 100 de Neymar Jr

No tardaria gaire a arribar, perquè als vint minuts de la represa, Alcácer aprofitava una assistència espectacular de Suárez per batre Ochoa en l’un contra un en un moment important del partit. L’1-2 s’ha mantingut fins gairebé al final del partit i els blaugranes, conscients que el partit no estava tancat, han buscat el tercer amb insistència. El Granada estava pujant la intensitat i Uche Agbo ha estat expulsat per doble groga.

Amb superioritat numèrica el Barça ho ha aprofitat i Rakitic ha fet el tercer gol amb un xut potent des de fora de l’àrea, ara ja sí, per sentenciar el partit, que també serviria per veure el gol 100 de Neymar Jr amb el FC Barcelona a dos minuts del final amb un xut ben col·locat, precedit d’una assistència d’Alcácer que arrodonia la seva actuació. Al final, victòria contundent per continuar ferms en la lluita per la Lliga.