10 anys de l’històric gol de Messi contra el Getafe

10 anys de l’històric gol de Messi contra el Getafe

Aquest dimarts 18 d’abril es compleix una dècada del gol ‘Maradonià’ de Leo Messi contra el Getafe al Camp Nou, una de les millors dianes de la història del futbol

10 anys d’un gol de 10. D’un gol històric del ‘10’ blaugrana, tot i que llavors lluïa el ‘19’ a l’esquena. Aquest dimarts 18 d’abril es compleix una dècada d’una de les millors dianes que ha donat la història del futbol. La jugada ‘Maradoniana’ de Leo Messi contra el Getafe a les semifinals de la Copa del Rei 2006/07 va donar la volta al món com una de les accions més espectaculars mai vistes després d’arrencar des de el seu propi camp, sortejar fins a cinc rivals i afusellar la porteria de Luis Garcia.

18 d’abril de 2007. Partit d’anada de les semifinals de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el Getafe al Camp Nou. Corria el minut 28 quan Leo Messi va decidir deixar bocabadat a tot l’estadi amb un gol al més pur estil del seu compatriota Diego Armando Maradona. 

L’argentí rep una passada de Xavi Hernández a la part dreta seu propi camp i sorteja a Paredes –amb un gran retall– i a Nacho amb un túnel. L’acció segueix, torna a deixar enrere a Nacho, i realitza un doble regat entre Alexis i Belenguer per entrar dins l’àrea i encarar la porteria. El porter Luis Garcia surt al pas, però el crac l’argentí torna a retallar per marcar a porta buida i superar també al lateral Cortés, que arribava a la línia de porteria per intentar salvar el gol.

Un gol senzillament espectacular, que en el seu moment va donar la volta al món i encara ara, una dècada després, continua sent recordat com un dels millors gols de la història. Una diana d’un Messi que ja començava a despuntar al primer equip del FC Barcelona i començava a treure el cap a l’elit del futbol mundial. Ara, deu anys després, l’astre argentí es troba a només dos dianes d’assolir els 500 gols oficials amb el Barça. Històric i inigualable, Leo Messi. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut