Jonathan dos Santos: “Sento molt d’amor pel Barça”

Jonathan dos Santos: “Sento molt d’amor pel Barça”

“Jugar al Camp Nou sempre és especial, perquè Barcelona i el Barça ho han estat tot i encara ho són per tot el que han fet per mi com a jugador i persona”, afirma l’exblaugrana en una entrevista al web oficial del FC Barcelona

Sorgit de les categories inferiors del FC Barcelona, Jonathan dos Santos (Monterrey, 26 d’abril del 1990) tornarà a disputar un partit al Camp Nou amb la samarreta del Vila-real per tercera temporada consecutiva. L’exjugador blaugrana ha repassat l’actualitat i el seu pas pel Club en una entrevista a www.fcbarcelona.cat on ha assegurat que tornar a trepitjar la gespa de l’Estadi és “sempre especial”.

Com li va la vida per Vila-real?

La veritat és que estem fent una temporada molt bona i estic molt bé a Vila-real. Ens queden tres partits per assegurar la cinquena plaça. Serà molt difícil perquè els equips que vénen per darrere no estan perdent punts, però hem de pensar en nosaltres mateixos.

És la seva 3a temporada al Vila-real. Nota que és una peça important a dins del vestidor?

Cada vegada em noto amb més pes al Vila-real. L’important és que és un grup important. S’ha mantingut el mateix bloc, la mateixa il·lusió, ganes i ambició. Personalment, estic cada cop millor i les lesions m’estan respectant i això és molt important per a la progressió i confiança d’un mateix. També la confiança d’Escribà i l’ajuda dels meus companys.

Com es treballa amb Escribà?

Doncs molt fàcil. És un gran entrenador que s’ha adaptat molt bé i ha tingut un paper difícil perquè va venir just en la prèvia de Champions i amb poc temps per treballar. És un entrenador molt proper i això és molt important per a la confiança d’un jugador, es palpa al terreny de joc.

Voleu la cinquena plaça, però teniu el Sevilla a prop. Es pot somiar amb la Champions?

Sí, és evident que encara s’hi pot somiar. És molt difícil, però. Hem de mirar més els que vénen per darrere. Tenim més a prop el Sevilla, però hem de pensar a guanyar els partits. Depenem de nosaltres mateixos per quedar cinquens. Si quedem quarts serà una temporada espectacular, però sinó també ho serà.

"Barcelona i el Barça ho han estat tot i encara ho són per tot el que han fet per a mi com a jugador i com a persona"

El Barça és el pitjor rival que us podia tocar ara a la Lliga?

Sí, sense cap mena de dubte perquè s’està jugant la Lliga. Esperem que sigui un partit bonic de jugar i a veure si podem aconseguir portar els tres punts cap a Vila-real. L’equip arriba físicament molt bé, i vam guanyar al Calderón, que és molt complicat. Arribem frescos, amb molt bon nivell, amb ganes de jugar contra el millor equip del món i anem amb la mentalitat de guanyar.

A l’anada vau ser capaços de treure un empat, que gairebé és una victòria si Messi no marca en l’últim minut. Heu de tornar a jugar com aquell partit per tenir opcions a puntuar al Camp Nou o per puntuar aquí s’han de fer altres coses?

Hem de fer el millor partit de la temporada i que ells no el tinguin. Com el partit de casa, anar per ells a dalt, estar intensos, i tancar bé les línies. A l’hora de tenir la pilota anar ràpid i estar molt atents perquè aquest tipus de partits es resolen per detalls. Però sabem que tenen el millor jugador del món i un trident espectacular que et pot decidir un partit en qualsevol moment.

Què sent cada cop que juga al Camp Nou?

És molt especial. Només de trepitjar la ciutat de Barcelona ja ho és. Vaig viure grans anys aquí, vaig deixar grans amics i companys i per a mi Barcelona i el Barça ho han estat i encara ho són tot per tot el que ha fet per a mi com a jugador i com a persona. Recordo el dia que vaig debutar amb el Barça a la Lliga al Camp Nou que va ser contra el Vila-real. Trobo a vegades a faltar Barcelona, tot i que estic molt feliç al Vila-real i és el millor lloc on podria estar ara mateix.

Dissabte us enfronteu a Messi, que va arribar als 500 gols al Bernabéu. Com el va viure aquell doblet?

I encara els que li queden (riu). Messi es va superant sempre i cada temporada és el millor jugador del món. En cada segon et pot decidir un partit i així ho va fer al Clàssic. Sempre que puc miro els partits del Barça i si guanyen i, a més, ho fan contra el Madrid, m’alegra molt. Sento molt amor pel Barça i sempre els animaré.

"El Barça lluitarà fins al final i tant de bo pugui guanyar la Lliga"

Se sent orgullós d’haver compartit vestidor amb ell?

I tant que sí. Imagina’t arribar amb 17 anys a un equip en què hi era Guardiola d’entrenador en un equip que no parava de guanyar i veure a Messi als entrenaments. Era espectacular. Sé tot el que s’ha esforçat Messi i li tinc molt d’afecte. És una grandíssima persona i es mereix tot el que fa. Messi és un noi tranquil i jo sempre li tenia respecte perquè imposa veure’l, però sempre estava a disposició dels seus companys.

Quines opcions creu que té el Barça per guanyar la Lliga?

Sincerament és complicat. El Madrid és un grandíssim equip i té una plantilla molt àmplia, però el Barça és el Barça i tampoc es deixarà punts. Crec que el Barça lluitarà fins al final i tant de bo la puguin guanyar.

Va ser entrenant per Luis Enrique al Barça B. Com valora la seva etapa al Club després d’anunciar que l’any vinent no seguirà?

Ha fet una feina espectacular. Ha guanyat vuit títols d’11 i poden ser més. El vaig tenir al Barça B i ens va pujar a Segona A i el següent vam fer història en quedar tercers a la Segona Divisió. Ja et pots imaginar si és bon entrenador, perquè nosaltres no érem estrelles i va aconseguir tot això. Ho ha fet increïble al Barça.

Tant vostè com el seu germà – Giovani Dos Santos- vau jugar al Barça i al Vila-real. Us voleu tornar a ajuntar en algun altre equip?

Sempre ha estat un somni estar en un equip junts. Ho vam fer al Vila-real. En un futur a mi i a ell ens encantaria tornar a estar junts i fer història al mateix equip. Vam tenir la sort de formar part del millor club del món, el Barça, tot i que no vam poder jugar els dos allà, que hauria estat un somni increïble. En un futur, ens ajuntarem segur, tinc ganes de tornar a jugar amb ell. Espero que puguem jugar junts tots dos, ja sigui a Mèxic o a qualsevol altre lloc.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut