FC Barcelona – SD Eibar: Remuntada insuficient (4-2)

Els blaugranes han pogut capgirar un 0-2 contra els bascos en l’últim partit de Luis Enrique al Camp Nou, però el triomf del Reial Madrid fa volar la Lliga

No ha pogut ser i la Lliga no serà blaugrana. El Barça sabia que no només li valia fer la feina contra l’Eibar, sinó que havia d’esperar una derrota del Reial Madrid contra el Màlaga que finalment no ha estat possible (0-2). Era indispensable, però, treure els tres punts del Camp Nou, el dia del comiat de Luis Enrique davant l’afició, el dia de l’últim partit de la temporada a Barcelona i en l’última oportunitat per endur-se la Lliga. I així ha estat, tot i que s’ha suat. Bàsicament perquè els blaugranes han hagut de capgirar un 0-2 d’Inui, i ho han fet per, com a mínim, acomiadar la competició domèstica d’aquest curs amb una victòria de caràcter abans de tancar la temporada amb la final de la Copa.

L’Eibar ha sortit valent, i això ha fet que el Barça no jugués còmode. Menys encara després que Inui hagi rematat una centrada difícil de Capa al fons de la xarxa (0-1, min 7). Un resultat que ha replegat els locals –han pogut fer el segon abans del descans, en una doble ocasió d’Inui i Peña (min 45)– i que a poc a poc ha reactivat els barcelonistes.

Malgrat tot, i influït pel fet d’anar a remolc del resultat, per la consistència defensiva dels bascos i per les errades de precipitació, el Barça no ha pogut arribar al descans amb un resultat positiu. El pas per vestidors ha acabat d’equilibrar els culers, això sí, i han començat a buscar la porteria rival sense descans. Les ocasions, però, s’han anat estavellant successivament contra la defensa, el porter i la mala sort. I tot s’ha complicat encara més quan Inui ha fet el segon gol de l’Eibar amb una gran rematada que s'ha colat per l’escaire (min 0-2, 61).

No es rendeixen

Tot i que el Madrid guanyava 0-2 a Màlaga i que semblava que l’Eibar s’enduria els tres punts del Camp Nou, el Barça no ha abaixat els braços. No hi ha hagut sort a La Rosaleda, però sí que s’ha capgirat el resultat del Camp Nou. Hi ha ajudat que, ràpidament, en un xut de Neymar que s’ha estavellat contra la base del pal, Juncà hagi enviat el refús al fons de la xarxa per obrir la llauna (1-2, min 62). Abans de consumar la remuntada, però, encara hi ha hagut temps perquè Yoel es lluís en un llançament de penal de Messi i evités l’empat abans d’hora (min 70). Perquè s’ha acabat donant pocs minuts després, ja que la bota oportunista de Luis Suárez ha rematat al fons de la xarxa una jugada de córner (2-2, min 74).

Pitxitxi Leo

Mentrestant, Messi ni podia ni volia acabar la Lliga sense veure porteria. I després del penal que li ha aturat Yoel en tenia ganes. Així, el 3-2, que s’ha pogut celebrar només un minut després del de l’uruguaià, ha arribat quan s’ha tret l’espineta des dels onze metres –penal comès sobre Neymar– (3-2, min 75). No ha acabat aquí. Perquè l’argentí ha tancat el campionat de Lliga per al Barça amb la seva diana número 37, ja a- l’últim instant, amb una de les seves cavalcades: recuperació al mig del camp per plantar-se sol dins l’àrea, batre Yoel i deixar el 4-2 definitiu (min 90). Un triomf que ha estat insuficient per guanyar la Lliga, però que permet acomiadar Luis Enrique com mereix: amb el caràcter guanyador del tècnic asturià i sense perdre la fe.