Dyego:

Dyego: "Veig l'equip molt bé i preparat per arribar a la final"

En una entrevista per als mitjans del Club, el jugador del Barça de futbol sala, que assegura que està fent la seva millor temporada, parla sobre les semifinals del play-off de la LNFS

Les semifinals del play-off pel títol de la LNFS són a punt de començar i ElPozo Múrcia ja espera el FC Barcelona Lassa. Els jugadors d'Andreu Plaza ja compten els dies per al primer partit (dissabte 27, 13.15h) i es preparen a consciència per visitar Múrcia. Un d'aquests és el brasiler Dyego Henrique Zuffo (05/08/1989, Palmitos), que ha atès els mitjans oficials del Club per parlar sobre aquest encreuament.

Es mostra com un home tranquil, una mica tímid davant les càmeres, encara que dins de la pista ho deixa tot i se sent com peix a l'aigua. Afirma, entre altres coses, que "ha realitzat un somni per jugar al Barça" i que confia plenament en les possibilitats d'un equip que ha tingut una temporada complicada, amb moltes lesions, però que s'ha aixecat per trobar-se davant la possibilitat de tornar a jugar una nova final per un títol desitjat.

Som davant d'una eliminatòria d'emocions fortes. Com hi arribeu?

Crec que molt bé. Venim de fer uns quarts de play-off contra el Palma molt bons (2-5 i 5-1) i això ens dóna molta confiança. A més, crec que emocionalment arribem bé, perquè durant tota la temporada hem tirat endavant moltes adversitats, com les repetides lesions. Per això, veig l'equip molt bé i preparat per arribar a la final.

Eliminar ElPozo significaria fer un cop sobre la taula? O us ho preneu més com a una obligació?

Una mica les dues coses. El Barça ha de ser a la final i ha de ser campió. Nosaltres sabem que som en un gran Club i que la responsabilitat existeix, però no ens podem obsessionar perquè si ho fem no ens anirà bé. El que hem de fer és treballar perquè només així vindran els títols. Per això, lluitarem fins al final.

Vau fer una eliminatòria solvent contra el Palma. Però, quins aspectes heu de millorar?

Contra el Palma vam tenir molt pocs errors i aquesta és la línia a seguir. Hem anat millorant i en aquests dos partits ho hem pogut demostrar. Per enfrontar-nos contra ElPozo, per això, hem d'entrenar la pressió, perquè ens pressionaran alt. Serà important solucionar-ho bé i poder mantenir la pilota.

I a banda de la pressió, quins aspectes del joc d’ElPozo us poden donar més problemes?

Tenen molt bona pilota aturada i ho sabem, perquè ja ens van marcar així en el partit de fase regular del Palau (2-3). A més, té pivots molt bons i grans jugadors d'un contra un. És un gran equip i haurem d'estar molt concentrats, encara que no podem oblidar que ja els hem guanyat aquesta temporada (1-2).

Una eliminatòria que, a més, pot tenir premi europeu. Imagino que la confiança i la motivació són plenes, més amb la recuperació d'efectius...

És clar que sí. Tots volem jugar la Champions i saber que aquest any els dos equips que juguin la final tindran aquest dret, és una motivació extra. Ara tenim més jugadors disponibles i estem tornant a jugar bé. Això és important per aconseguir-ho.

Independentment del que passi, amb què es queda de la temporada?

Hem tingut un any complicat, difícilment repetible per la quantitat de lesions. Per això, em quedo amb el caràcter que ha tingut l'equip per treure-ho tot endavant.

"Estic en el millor moment de la meva carrera"

Per això mateix, en molts partits ha hagut d'exercir de líder. Li agrada aquest paper?

No em veig així, només procuro fer la meva feina. Si marques i jugues bé et catalogaran com a líder, però el que vull fer és mostrar el meu millor joc a la pista. Si he de liderar, lidero, però no és alguna cosa que busqui. El meu objectiu és ajudar el Barça a aconseguir els seus objectius.

Creu que es troba en el seu millor moment com a jugador del Barça?

Sí, segur. I no només com a blaugrana, sinó que estic davant el millor moment de la meva carrera.

Potser encara es parla poc de Dyego...

No m'importa. M'encanta fer la meva feina, que és jugar a futbol sala, i sé quan ho faig bé i quan no. Evidentment m'agraden els elogis, però no m'obsessiono. Només vinc a treballar cada dia per jugar bé.

De tota manera, ja ha fet 25 gols i es troba a només un del seu rècord a la LNFS (26). S'atreviria a dir si arribarà contra ElPozo?

(Riu) Mira, no ho sé, però el que et puc assegurar és que intentaré marcar en tots els partits que queden. Passar és el primer, i si de pas aconsegueixo un nou rècord personal, benvingut sigui. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut