L’última del Vicente Calderón

L’última del Vicente Calderón

L’estadi matalasser ha estat protagonista de quatre Copes del Rei de les 29 que ja té el Club després de l’aconseguida aquest dissabte davant l’Alabès

El Vicente Calderón sempre serà un estadi talismà per al FC Barcelona a la Copa del Rei. En el seu últim partit oficial de la història el Barça ha aixecat la 29a Copa del Club davant un estadi que històricament l’ha lligat a grans triomfs en aquesta competició. I és que el Barça ha guanyat fins a quatre Copes al Calderón (1980, 2012, 2016 i 2017). L’afició barcelonista s’ha fet notar a l’estadi des de l’obertura de portes, i ha acompanyat l’equip des de la seva arribada a Madrid. No hi hagut cap racó de la ciutat madrilenya que no hagi estat protagonista amb aficionats del Barça, que han emplenat els llocs més emblemàtics de la ciutat, així com també la Fan Zone. L’alegria blaugrana al final del partit contrastava amb l’afició de l’Alabès, estrenada en una final de la Copa del Rei i il·lusionada a fer història.

Eren conscients els del conjunt basc que la fita d’haver arribat a la final ja era de per si històrica, i que guanyar el Barça era un repte complicadíssim. Però tenien arguments per creure-hi, sobretot perquè ja van guanyar al Camp Nou en Lliga. La germanor entre totes dues aficions s’ha vist palesa durant tota la jornada prèvia a la final, i han protagonitzat un ambient festiu en una competició de la qual el Barça continua sent el Rei absolut. Aficions barrejades compartien les hores prèvies fent-se fotografies, amics fora del terreny de joc, rivals a la graderia. Sempre amb esportivitat, sempre animant sense aturador. Els bascos, amb l’esperança de tocar la glòria per primera vegada; els barcelonistes, amb ganes de continuar dominant la competició.

La graderia del Calderón ha fet goig amb dues aficions entregades als seus equips, en una final, sobretot a la primera meitat, plena d’alternatives sobre la gespa i també a les grades. El lema Tots units fem força al tifo del sector blaugrana a l’inici del partit ha estat el preludi d’un Barça que segueix fent història en aquesta competició. Perquè sí, tots units i fent força hem aconseguit que l’última Copa del Calderón es tenyeixi de blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut