El Barça commemora el 25è aniversari de la primera Copa d'Europa de Wembley 92 amb un acte presidit pel record i l'emoció

El Barça commemora el 25è aniversari de la primera Copa d'Europa de Wembley 92 amb un acte presidit pel record i l'emoció

Josep Maria Bartomeu considera que amb aquest títol "enterràvem per sempre el pessimisme i iniciàvem un viatge que ens ha portat a ser una entitat guanyadora, estimada, admirada i global"

El FC Barcelona ha commemorat aquest dissabte, amb un acte institucional celebrat a l’Auditori 1899, el 25è aniversari de la consecució de la primera Copa d’Europa a l’estadi de Wembley el 20 de maig del 1992. L’acte ha comptat amb la intervenció del president Josep Maria Bartomeu, el vicepresident responsable de l’Àrea Social, Jordi Cardoner, l’exjugador i comissionat dels actes de commemoració Wembley 25 anys, José Mari Bakero, i el periodista Pitu Abril, que ha estat l’encarregat de fer la glossa recordatòria d’aquella fita europea. 

Entre els assistents també hi havia l’expresident Josep Lluís Núñez, el tècnic Carles Rexach, exjugadors com Robert, Urbano i Angoy, integrants de l’staff d’aquell equip, així com membres de l’actual Junta Directiva i també de la que dirigia el Club aquell 1992.

José Maria Bakero ha recordat vivències molt emotives relacionades amb la creació d’aquell grup humà que va configurar el Dream Team. Per l’heroi de Kaiserslautern, arribar al Barça va ser descobrir “els rondos, el joc posicional, i tota la personalitat i la metodologia de Johan Cruyff. Però també va ser descobrir la grandesa del Club i el contacte amb els aficionats i penyistes”. Bakero ha destacat també el gran grup humà que es va formar entre els jugadors, els tècnics i tots els membres de l’staff: “Hi havia un ambient fantàstic i espero que el dia 10 ens retrobem tots al Camp Nou”.

Josep Maria Bartomeu també s’ha referit a les emocions i a la importància per a la història del Club que va tenir la consecució d’aquell títol: “Amb aquell gol de Koeman enterràvem per sempre el pessimisme i iniciàvem un viatge que ens ha portat a ser una entitat guanyadora, estimada, admirada i global”. El president barcelonista ha remarcat finalment que: “La consigna de Cruyff «Salid y disfrutad» ens va ensenyar el camí que calia seguir i que sempre guia el funcionament del Club, des del període de formació que es practica a la Masia”.

Gran festa al Camp Nou el 10 de juny

El vicepresident Jordi Cardoner ha estat l’encarregat de donar a conèixer els actes que culminaran la commemoració d’aquests 25 anys, que tindrà el seu punt més àlgid en la festa que se celebrarà al Camp Nou el 10 de juny.

Aquesta festa serà un espectacle gratuït, dirigit als socis i aficionats, encaminada a reviure les emocions d’aquella jornada. Estarà configurada per una rebuda als herois de Wembley 92, un partit de futbol 7 en què també intervindran una selecció de jugadors llegendaris de nivell mundial, i un gran espectacle audiovisual. A través d’un vídeo, Ronald Koeman ha dirigit unes paraules per recordar el gol aconseguit en aquell minut 111 i ha confirmat la seva presència el dia 10 a la festa del Camp Nou.

També s’han anunciat diferents xerrades que s’emmarcaran dins la tasca del Fòrum Samitier, en homenatge a Jaume Llauradó, i que tindran lloc els dies 7, 8 i 9 de juny. Hi participaran entrenadors, jugadors i periodistes que van viure aquells moments.

El Club també ha mostrat públicament la samarreta que el primer equip lluirà en el darrer partit de Lliga que jugarà aquest diumenge contra l’Eibar al Camp Nou, en què figurarà al pit la inscripció “Wembley25, 20 maig 1992”, en record a aquella data en què el Barça va aconseguir la seva primera Copa d’Europa. Cal recordar que, també com a homenatge a aquell any 1992, el disseny de la samarreta que ha lluït el Barça aquesta temporada està inspirat en el de la samarreta que va utilitzar l’equip durant aquella triomfal temporada 1991/1992.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut