Vint anys de la Recopa de Robson

Avui es compleixen 20 anys de la Recopa d’Europa aconseguida pel FC Barcelona contra el París Saint-Germain amb un gol de Ronaldo de penal

Era el 14 de maig del 1997 quan Barça i París Sant-Germain es veien les cares a l’estadi De Kuip de Rotterdam per disputar la final de la Recopa d’Europa. El Barça arribava a la cita després de guanyar el Clàssic a la Lliga davant el Reial Madrid (1-0) amb un gol de Ronaldo, fet que permetia als blaugranes situar-se a cinc punts del conjunt blanc, líder de la competició, quan restaven cinc jornades per a la conclusió del campionat.

El partit entre catalans i parisencs, dominat pels barcelonistes, es va decidir amb un gol de Ronaldo al minut 37 de la primera meitat. Els culers van aprofitar un penal comès pel jugador del PSG N’Gotty sobre el mateix crac brasiler per avançar-se al marcador. Suposava el cinquè gol de Ronaldo en aquesta competició i el número 45 del curs, en què Ronaldo acabaria sumant 47 dianes.

El Barça va disposar de dos xuts de Figo al pal, mentre que el PSG acabaria enviant un tret de Loko al pal al minut 57. El triomf per la mínima serviria als blaugranes per aixecar la seva quarta Recopa de la història en l’única temporada del tècnic anglès a la banqueta del Barça. D’aquesta manera, els de Bobby Robson sumaven el segon títol del curs després de guanyar la Supercopa d’Espanya contra l’Atlètic de Madrid, amb un resultat global de 6-5 favorable als barcelonistes, i, alhora, el Barça ja estava classificat per disputar la final de la Copa del Rei contra el Betis.