Inaugurada la 9a trobada del MuscleTech Network en el marc del congrès mèdic més important de la medicina del futbol

Inaugurada la 9a trobada del MuscleTech Network en el marc del congrès mèdic més important de la medicina del futbol

La reunió d’especialistes de reconegut prestigi internacional en l’àmbit de les lesions musculars i tendinoses centrarà els debats en la medicina regenerativa i els nous tractaments

La 9a edició del MuscleTech Network, el congrés que organitza el FC Barcelona juntament amb la Fundació Leitat, s’ha inaugurat aquest migdia en el marc de la XXVI International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology, que se celebra aquest cap de setmana a les instal·lacions del Camp Nou. El MuscleTech Newkork és el workshop que reuneix cada any els millors especialistes del món en l’àmbit de la medicina esportiva sobre les lesions del múscul i el tendó. La 8a edició va tenir lloc al mes d’octubre, i ara es torna a organitzar en el marc del congrés mèdic més important del món.

L’edició que se celebra avui i demà a l’Auditori 1899 ha estat inaugurada pel Dr. Gil Rodas, director de l’àrea mèdica de Barça Innovation Hub, i està centrada en la medicina regenerativa. En edicions anteriors s’han tractat les lesions del quàdriceps, dels isquiotibials o temàtiques tan rellevants com el fet de traslladar els resultats de la recerca clínica a la pràctica mèdica.

El MuscleTech Network és la plataforma per mitjà de la qual es fa difusió dels resultats de recerca i es debaten i es fan arribar al públic els darrers resultats en aquest camp. Aquesta iniciativa va néixer conjuntament entre l’àrea mèdica del Club, que ara s’estructura a través del projecte Barça Innovation Hub, i el Centre Tecnològic Leitat, que desenvolupa aquesta activitat mitjançant la Fundació Leitat.

L’objectiu és crear una xarxa de coneixement i recerca en prevenció, diagnòstic i tractament de les lesions musculars i tendinoses, que són les més habituals en el futbol. I tot això per millorar l’aplicació dels resultats de les investigacions i els descobriments en la prevenció i la recuperació de les lesions musculars i tendinoses. En els últims anys MuscleTech ha realitzat més de 30 projectes de recerca i diverses publicacions en revistes científiques de primer nivell mundial.

Declaracions de Gil Rodas, director de l’àrea mèdica de Barça Innovation Hub:

“Hem inaugurat la novena edició del MuscleTech Network, que ja s’ha convertit en una referència d’àmbit mundial com a fòrum de debat de les lesions que afecten el múscul i el tendó, els lligaments i el cartílag, que són les més freqüents en el futbol. En aquesta trobada es debatrà al voltant de la medicina regenerativa, que fa referència sobretot als nous tractaments biològics, com el plasma ric en plaquetes i cèl·lules mare per tractar les lesions dels futbolistes. Durant aquesta tarda i demà presentarem diverses experiències clíniques i estudis científics recents i debatrem sobre si aquests tractaments són efectius per reduir el temps de recuperació de les lesions i disminuir-ne la reincidència”.

Declaracions de Jordi Rodríguez, director de la Fundació Leitat:

“El 9è workshop de MuscleTech Network demostra que és una plataforma consolidada de recerca en l’àmbit de les lesions de múscul i tendó amb col·laboracions i projectes d’àmbit nacional i internacional. Reunim els millors científics d’àmbit mundial per encarar els projectes de futur i aconseguir que, amb la difusió, els resultats que s’han assolit tinguin un impacte i un benefici per a tota la societat. El futur de la recerca que realitzem a MuscleTech passa per consolidar la col·laboració multidisciplinària i l’apropament de tecnologies, com per exemple la robòtica i la impressió 3D, a l’àmbit mèdic i esportiu. Aquest any també ens preparem ja per a la celebració del 10è workshop, fita rellevant per a la plataforma”.

Trobada de la FIFA amb els centres mèdics d’excel·lència

Paral·lelament al MuscleTech Network, la XXVI International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology continua el seu programa de conferències en diversos escenaris de les instal·lacions del Camp Nou. Aquest matí s’ha celebrat la trobada anual de la FIFA amb els seus Centres Mèdics d’Excel·lència, entre els quals hi ha el del FC Barcelona. El chairman del FIFA Medical Committee, el belga Michel D’Hooghe, ha presentat el seu informe sobre els canvis a la FIFA i ha explicat les línies mestres dels objectius mèdics del màxim organisme del futbol mundial. 

D’altra banda, el congrés mèdic organitzat per l’Isokinetic Medical Group i el FC Barcelona ha dut a terme entre les seves activitats un workshop de Toshiba que ha consistit en una taula rodona moderada pel Dr. Gil Rodas sobre la importància de la imatge en el món de la medicina esportiva del futur i com pot ajudar en el diagnosi de les lesions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut