Cultural Lleonesa – Barça B: S’allarga el camí de l’ascens (2-1)

Els de Gerard López tot i avançar-se al marcador amb un gol d’Alfaro no poden remuntar l’eliminatòria i hauran de superar dues eliminatòries més si volen pujar a la Segona A

El Barça B no ha pogut remuntar l’eliminatòria davant la Cultural Lleonesa. Els blaugranes tot i avançar-se amb un gol d’Alfaro a la primera meitat i creure en les seves possibilitats, no han pogut superar un conjunt lleonès que ha capgirat el marcador a la segona part i que ha certificat el seu ascens directe a la Segona A. El filial blaugrana haurà de superar dues eliminatòries més si volen ser a la categoria de plata.

La consigna del Barça B al Reino de León era claríssima i no era cap altre que sortir a buscar un gol abans del descans. Amb convicció i solidesa ha sortit l’equip de Gerard López sobre la gespa i han tingut el control del joc des del primer instant. Ha avisat aviat el filial blaugrana a través de Marc Cardona que hauria pogut fer el primer en dues ocasions clares de gol en què no ha pogut superar Palatsí. La Cultural Lleonesa conscient del resultat a favor de l’anada no ha volgut córrer gaires riscos i es replegava al darrere per sortir al contracop.

Alfaro avança el Barça

En un d’aquests ha estat a punt de fer el primer a través de Gallar, golejador al Miniestadi a l’anada, però el seu xut ha picat al pal després de refusar-la Varo. El Barça seguia insistint sobre la porteria de Palatsí i tenia ocasions suficients per marcar. Els barcelonistes patirien un contratemps per la lesió de Xemi i Marlon ha hagut de substituir-lo. El central brasiler que aquest dissabte estava amb el primer equip a la final de la Copa del Rei, ha viatjat aquest diumenge a Lleó i ha fet un gran partit.

El gol blaugrana era a tocar i amb el Barça B bolcat a l’atac ha aconseguit fer-lo pujar al marcador.  Alfaro ha superat Palatsí amb un bon xut creuat, precedit d’una assistència de Dani Romera, actiu durant la primera meitat. El 0-1 abans del descans feia creure en les possibilitats de la remuntada.

Reacció lleonesa que allunya el somni

El pas pels vestidors ha fet que la Cultural busqués una mica més l’atac. Però el Barça estava sent superior i hauria pogut fer el segon en una rematada de Marlon a la sortida d’un córner. Gerard López donaria entrada a Perea per buscar més desequilibri per la banda. El segon gol blaugrana no arribava i el conjunt lleonès al contracop ha fet l’empat a través de Julen Colinas que ha rematat a plaer una centrada al segon pal.

L’eliminatòria ja no es podia empatar i el Barça B havia de fer dos gols més. Quedaven minuts suficients, però una falta des de la frontal l’ha pica excel·lentment a l’escaire Gallar per fer el segon i allunyar definitivament les esperances del Barça B d’aconseguir l’ascens directe. Els de Gerard López, però, encara tenen opcions de pujar a la Segona A i hauran de superar dues eliminatòries més per aconseguir el desitjat objectiu. El Barça ja coneix el rival de la propera eliminatòria i serà el Cartagena. L'anada es disputarà a Cartagonova i la tornada al Miniestadi.