Residència La Masia - Centre de formació Oriol Tort

Residència La Masia - Centre de formació Oriol Tort

La llar dels nostres esportistes

La Masia - Centre de formació Oriol Tort és la residència d’esportistes del FC Barcelona, on s’acull joves esportistes de futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala, 76 en l’actualitat, els quals es troben allunyats de les seves famílies; han deixat el seu entorn més proper per passar a viure a l’entorn residencial.

Els professionals de La Masia. Centre de Formació Oriol Tort comparteixen la visió de l’educació en sentit holístic, és a dir, com una educació integral dels residents en les seves diferents dimensions (intel·lectual, afectiva, social) i des dels diferents contextos en els quals participen: la residència, l’escola, l’equip esportiu, la comunitat... La residència disposa d’un equip educatiu i de gestió que ajuda els residents a fer compatible la seva formació esportiva amb l’acadèmica vocacional i humana, atenent i donant resposta a les necessitats que presenten els esportistes.

Els principis educatius que sostenen el nostre ideari són: l’educació per la responsabilitat i l’autonomia, la participació dels residents, l’educació en valors, actituds i normes i la integració a l’entorn. El mètode és l’acompanyament tutorial individualitzat de cada resident, l’educació des de la vida quotidiana i el treball interdisciplinari.

La Masia compta amb personal educatiu les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. El fet de tenir sempre un referent educatiu a la Masia implica assumir i fer nostra la responsabilitat de supervisió i d’acompanyament dels infants i adolescents que hi viuen. La tutoria té a veure amb una atenció personalitzada, que fa possible que el resident participi activament en el seu procés formatiu.

Una vegada a l’any els residents de la Masia participen en una jornada d’educació emocional en què treballen vincles com la confiança, la coherència i la responsabilitat per sentir-se tots units com si fossin una família. La Residència Masia compta, a més, amb un cicle formatiu intern que consta de quatre blocs: desenvolupament personal, prevenció de riscos a l’esport, esport i salut i formació cultural.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut