Protecció Civil i el FC Barcelona realitzen un simulacre d’incendi a les instal·lacions del Camp Nou en un dia de partit

Protecció Civil i el FC Barcelona realitzen un simulacre d’incendi a les instal·lacions del Camp Nou en un dia de partit

Els Bombers de Barcelona han participat al simulacre amb quatre dotacions i una quinzena de bombers

Protecció Civil de la Generalitat i el FC Barcelona han realitzat aquest matí un simulacre d’incendi a l’interior de les instal·lacions del Camp Nou durant un dia de partit.

L’objectiu de l’exercici era provar el Pla d’Autoprotecció (PAU) del FC Barcelona, les actuacions del personal del club en situacions d’emergència; avaluar la coordinació entre els diferents cossos actuants, i comprovar els protocols d’avisos i les comunicacions.

L’escenari simulat ha estat un incendi en el bar situat proper a les boques 38 - 4. En detectar l’incendi, el FC Barcelona, que ha simulat el dispositiu existent en dia d’operativa de partit, ha activat el seu PAU, ha realitzat els avisos d’emergència i ha activat el dispositiu d’emergències del Club.

A conseqüència de l’incendi sis persones han resultat ferides i s’ha evacuat la zona de grades i els passadissos més propers a l’incendi, afectant més de 350 persones.

Participació dels equips d’emergència externs

Els Bombers de Barcelona han participat al simulacre amb quatre dotacions i una quinzena de bombers. Els Bombers han entrat al camp per l'avinguda Joan XXIII i s'han encarregat de l'extinció de l'incendi i han col·laborat amb les tasques de desallotjament de les grades més properes a l’incendi.

Els Mossos d’Esquadra han participat en l’exercici amb 34 efectius: el  Coordinador de Seguretat del FCB (cap del dispositiu); Quatre efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Metropolitana Barcelona RPMB amb el suport de  dos operadors de la Unitat de Control Operatiu (UCO); dos efectius de l’ Àrea de Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX); dos efectius de la Unitat Canina; 21 efectius en tres equips de l’Àrea de Brigada Mòbil (BRIMO); i dos efectius de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de les Corts a Barcelona. També han participat 40 alumnes del grau en seguretat de l’Institut de Seguretat Publica de Catalunya (ISPC) com extres.

El dispositiu que es realitza en un dia de partit és el de garantir la seguretat ciutadana i l’ordre públic. Al succeir l’incendi, els efectius d’ordre públic que hi havia dins el camp s’han adreçat al lloc afectat i han iniciat l’evacuació de les persones que es trobaven a la grada. Via megafonia des de la UCO s’han donat missatges informatius donant directrius i de tipus tranquil·litzador. Els Mossos d’Esquadra conjuntament amb la Guàrdia Urbana han garantit l’arribada i accés de la resta de servei d’emergències: SEM i Bombers de Barcelona.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha participat amb 6 patrulles i s’han encarregat d’agilitzar les vies per a l’accés i sortida de vehicles d’emergència.

En coordinació amb els Serveis Mèdics del FC Barcelona, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), mitjançant equips de la Unitat d’Intervenció i Suport de Serveis Especials, és qui ja habitualment dóna cobertura als dispositius especials que, amb motiu de dies de partit i d’altres esdeveniments, s’organitzen a l’estadi.

En aquesta ocasió, el SEM ha participat amb dues ambulàncies dotades amb equips formats per 1 Tècnic/a en Emergències Sanitàries i 1 Infermer/a cadascuna, i una unitat de comandament de Serveis Especials, que han posat a prova la coordinació amb d’altres cossos operatius i amb el Servei Mèdic del club en l’assistència als sis ferits.

El FC Barcelona ha participat activament en l’organització del simulacre d’avui i s’ha encarregat de la coordinació interna dels seus dispositiu de seguretat, de mobilitat (acomodació, accessos, pàrquings, etc.); i sanitari. A més, el FC Barcelona s’ha encarregat d’aconseguir les més de 350 persones que han fet de figurants a l’exercici.

Protecció Civil de la Generalitat ha participat en l’organització i planificació de les accions del simulacres. Pel que fa a la part operativa, el Centre de Coordinació Operativa CECAT ha participat en el simulacre fent la recepció dels avisos i treballant en la coordinació dels grups actuants. D’altra banda personal del Servei de Logística i Operativa Territorial LIOT i dels Serveis Territorials de Protecció Civil a Barcelona han assistit al simulacre com a observadors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut