Desè aniversari de l'arribada de Josep Guardiola a la banqueta del primer equip del FC Barcelona

Desè aniversari de l'arribada de Josep Guardiola a la banqueta del primer equip del FC Barcelona

Fa una dècada, el tècnic de Santpedor assumia les regnes del Barça, amb el qual va aixecar 14 dels 19 títols que va disputar en els quatre anys en què va ser entrenador del primer equip

El 17 de juny del 2008 Pep Guardiola va substituir Frank Rijkaard a la banqueta barcelonista. El tècnic de Santpedor assumia les regnes del primer equip després d’una campanya excelsa amb el Barça Atlètic, amb el qual va assolir el campionat de Tercera Divisió i l’ascens a Segona B.

La resta és història. El conjunt entrenat pel llegendari ‘4’ blaugrana ha entrat a l'eternitat com una de les millors esquadres del futbol. Ja en la primera temporada, la 2008/09, va assolir el triplet −Lliga, Copa i Champions−, al qual es van afegir tres títols més −Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs− a l’inici de la campanya 2009/10. D'aquesta manera naixia el Barça de les Sis Copes, una fita que encara ningú dins del món del futbol ha estat capaç d'igualar.

Dues Champions en tres anys

La segona temporada del català a la banqueta −2009/10− també es va saldar amb un nou títol de Lliga, a més dels tres títols esmentats abans. I el curs 2010/11 es va tornar a aixecar la Lliga de Campions a Wembley després de superar de nou el Manchester United (3-1). A més, es va assolir el tercer títol de Lliga consecutiu, i es va afegir una nova Supercopa d'Espanya al palmarès blaugrana.

El comiat d'un entrenador de llegenda

La voracitat de Guardiola i els seus jugadors els va portar a augmentar el seu palmarès durant la temporada 2011/12 amb una nova Supercopa d’Espanya, la Supercopa d’Europa, un altre Mundial de Clubs i la Copa del Rei, l’últim títol que va aixecar el tècnic català com a inquilí de la banqueta del Camp Nou. Un gran triomf per 3-0 contra l'Athletic Club al Vicente Calderón va significar el comiat perfecte per a un tècnic únic i irrepetible que ha calat profundament en la memòria de tots els culers.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut