El fitxatge del “Pichichi” Lineker (VII)

El fitxatge del “Pichichi” Lineker (VII)

Lineker va fitxar pel Barça just després de convertir-se en màxim golejador del Mundial de Mèxic del 1986 amb sis gols

El protagonista

Gary Lineker (Leicester, 1960)

Mundial

Mèxic 1986

La història

Gary Lineker es va convertir en futbolista blaugrana tot just després de la finalització d’aquella edició del Mundial. El jugador anglès, era considerat un dels millors davanters del món, i així ho va demostrar durant la màxima competició internacional. Caracteritzat per ser un excel·lent rematador, Lineker era clarament un home d’àrea que destacava per la seva capacitat golejadora. Les bones actuacions durant la temporada amb l’Everton de l’anglès, van despertat l’interès del FC Barcelona. Però el que va acabar de convèncer el Club va ser el gran rendiment que va oferir al Mundial, on tot i caure eliminat als quarts de final, es va convertir en màxim golejador amb sis gols.

Aquella eliminació va estar marcada per l’actuació memorable de Maradona. Anglaterra s’enfrontava a l’Argentina per aconseguir l’accés a les semifinals de la competició. El duel va esta marcat pels dos famosos gols de l’argentí, el primer el va aconseguir amb la mà, en el que es coneix com “La Mano de Dios”, i el segon conegut com el gol del segle, que va aconseguir després de driblar a tots els defenses anglesos. Lineker també va tenir temps d’anotar el que va ser el seu sisè gol a la competició, però no va ser suficient per assolir la classificació. Pocs dies després de l’eliminació, l’aleshores president Josep Lluís Nuñez va anunciar el fitxatge estrella del davanter anglès.

QUÈ VA PASSAR DESPRÉS?

Gary Lineker va formar part de la plantilla culer durant tres temporades, on va demostrar el seu olfacte golejador amb 42 gols en 103 aparicions, que aleshores el van convertir en el jugador anglès amb més gols a la Lliga espanyola. Amb la samarreta blaugrana va guanyar una Copa del Rei i una Recopa d’Europa, fins que l’any 1989 va tornar al seu país natal, Anglaterra, en aquesta ocasió per jugar amb el Tottenham Hotspur. L’any 1990 va ser guardonat amb el premi Fair Play de la FIFA, degut a que mai va rebre una sola targeta groga durant els 18 anys que va durar la seva carrera futbolística.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut