El primer campió del món blaugrana (XIII)

El primer campió del món blaugrana (XIII)

Romario es va convertir en el primer blaugrana en proclamar-se campió del món, en la que va ser una gran edició pels jugadors del FC Barcelona

El protagonista

Romário de Souza Faria (Rio de Janeiro, 1966)

Mundial

Estats Units 1994

La Història

Aquell va ser un gran Mundial pels representants del FC Barcelona. 12 jugadors blaugranes van participar amb les seves respectives seleccions, significant un salt endavant pel que fa a quantitat de jugadors, ja que fins aleshores el màxim havien estat vuit. Però per sobre de tot, aquella edició va tenir un protagonista destacat. ‘O Baixinho’, sobrenom amb el que era conegut Romário, es va proclamar campió amb la selecció del Brasil, convertint-se així en el primer en aconseguir-ho com a jugador blaugrana.

El brasiler, que va anotar cinc gols, va ser una de les estrelles d’aquell Mundial. Romario havia estat guardonat amb el premi FIFA World Player d’aquell any, i va ser premiat amb la Pilota d’Or del torneig. Però ‘O Baixinho’ no va ser l’únic jugador destacat, i és que fins a 15 gols de la competició van portar l’etiqueta blaugrana. De fet, Stoichkov, va aconseguir la Bota d’Or amb sis gols, i va ser el referent d’una selecció de Bulgària que va acabar sent la revelació d’aquella edició, arribant fins a les semifinals on va ser eliminada per Itàlia.

QUÈ VA PASSAR DESPRÉS?

L’estiu de 1994, després de guanyar la Lliga amb el Barça i proclamar-se campió del món amb la selecció del Brasil, va aparèixer el costat polèmic del brasiler. Algunes males actuacions i actituds van provocar la seva sortida prematura del Club al gener del 1995. Romário va tornar al Brasil per jugar amb el Flamengo, i tot i que un any més tard tornaria a Espanya per fitxar pel València, l’aventura no va tenir èxit i el jugador va tornar al seu país d’origen. El brasiler va continuar demostrant el seu olfacte golejador durant els següents anys, on va provar sort a Catar, Estats Units i Austràlia, fins que l’any 2008 va anunciar la seva retirada. Tot i així, un any més tard va tornar per complir el somni del seu pare, jugar amb l’Amèrica do Rio.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut