Robert Fernández:

Robert Fernández: "Valverde sabrà manegar les situacions amb tranquil·litat”

El secretari tècnic repassa a la Revista Barça l'arribada del nou tècnic extremeny a la banqueta del FC Barcelona

El secretari tècnic, Robert Fernández, ha estat l’encarregat de fer la recerca del nou entrenador del Barça, que finalment ha estat escollit per la comissió tècnica i ratificat per la Junta Directiva. L’opció d’Ernesto Valverde va ser la triada des del primer moment. Robert Fernández explica, a la Revista Barça, el perquè de l'arribada de Valverde.

Per què Valverde?

Luis va fer oficial l’1 de març que no continuarà, però nosaltres ja sabíem aquesta decisió perquè ens ho havia comunicat al president, a l’Albert Soler i a mi, i des d’aquell moment vam iniciar la recerca del nou entrenador. La figura de Valverde va ser molt clara. Era un entrenador que ja coneixia la casa, que havia estat jugador, una persona que ja tenia una gran experiència, però sobretot uns grans coneixements. Ha estat en molts equips i ha fet una feina molt bona. En els últims quatre anys a l’Athletic Club ha aconseguit sempre entrar a Europa i crec que era el moment de portar-lo aquí.

Quan diu coneixements, es refereix a coneixements futbolístics?

Sí, futbolístics i de tot. Al final, l’entrenador del Barcelona ha de reunir una sèrie de condicions importants. A part que futbolísticament ha de ser una persona preparada, també ho ha de ser en el dia a dia amb els jugadors, amb els mitjans de comunicació, saber quina és la seva posició... Després de tot, el treball d’un entrenador no només és entrenar, comporta una sèrie de situacions que lògicament ha de saber dominar. Si no, pot ser un problema. Però Ernesto és una persona senzilla, amb sentit comú, amb coneixements que ha demostrat en altres clubs i altres lligues, i que ve amb una força i una vitalitat importants.

És curiós que tothom en parla bé, no hi ha cap jugador que el critiqui..., sembla una persona que té molt de consens

Ernesto té moltes capacitats per poder revertir situacions que en un moment donat són dolentes, i ell és capaç de canviar-les. Estem parlant d’un club com el Barça, que genera moltíssimes situacions de vertigen a vegades, i es necessita una persona capaç de gestionar-ho. Tenim un equip i una entitat que sempre volem guanyar, però, a més, jugant bé. Al Barça això són condicions que no poden anar separades, van juntes, i això comporta una dificultat afegida, perquè guanyar pot guanyar, però a part, has de jugar bé, i això és una de les coses que ens han fet ser especials al món.

Valverde ha dit que s’haurà d’adaptar a l’estil Barça.

Al món hi ha molta gent que vol veure jugar el nostre equip independentment de si és del Barça o no, i això ens ha de fer sentir molt orgullosos, perquè és gràcies al nostre estil, a la nostra manera de jugar i d’entendre el futbol. I Ernesto entra en aquest perfil.

El Barça és un club que dóna molta importància a les noves tecnologies en la metodologia de treball, i sembla que Valverde n'és un amant...

Valverde creu en això com nosaltres, i sí que és important perquè emprem moltíssim aquestes eines. Disposar d’una gran informació et fa veure les coses amb molta més claredat i moltes vegades no som capaços de veure les coses pels ulls, i necessitem molta més informació per poder decidir. I en aquest sentit, nosaltres donem molt valor a això.

Valverde ve amb un segon entrenador, Jon Aspiazu, i un preparador físic, José Antonio Pozanco.

És normal quan ve un entrenador que vulgui portar el seu grup de treball. Era una cosa que era lògica.

Quines són les principals dificultats que es pot trobar el nou entrenador?

Quan ve un entrenador nou necessita temps, un temps que estic segur que el públic li donarà. Necessita resultats, està clar, però haurem de valorar també el treball que hi ha al darrere passi el que passi després, independentment dels resultats. Estic molt il·lusionat, molt tranquil, estic segur que és una bona elecció.

La seva personalitat creu que l’ajudarà a superar aquests mals moments que poden venir, i que tots els entrenadors han d’afrontar?

Valverde és una persona que sabrà tractar aquestes situacions amb la tranquil·litat que ell transmet, i, és clar, amb el seu caràcter, que lògicament també traurà en el seu moment.

Com creu que els jugadors rebran Ernesto Valverde?

Estic segur que ho faran amb els braços oberts. Ara comença una nova etapa, però vull ressaltar la figura de Luis, de Juan Carlos, de Robert, de Pol, de Joaquín..., que van decidir marxar, i els vull desitjar el millor perquè durant aquests tres anys han fet un treball fantàstic al Club i ens n’emportem un record.

Només hi ha hagut un club, el Vila-real, que el va destituir, a la resta va ser Valverde qui va decidir marxar. Això és simptomàtic...

Entrenar un equip grec com l’Olympiacos no és gens fàcil, és un club gran, sempre obligat a guanyar, i ell ho va fer molt bé. El Vila-real va ser l’únic club que el va destituir, però jo tinc informació de per què va passar, una petita diferència. Això diu molt. Ernesto és una persona molt lleial, molt propera, molt de club, és una persona sobretot diria que tranquil·la, que és molt important en aquest càrrec, i amb molts coneixements. És una persona que estic convençut que farà un bon treball al Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut