Una temporada dedicada als 25 anys de Wembley 92

Una temporada dedicada als 25 anys de Wembley 92

Diferents accions i activitats han configurat al llarg d’aquesta temporada l’homenatge que s’ha dedicat al record de la primera Copa d’Europa blaugrana i als seus protagonistes

Amb la celebració dissabte passat al Camp Nou de l’acte ‘Retorn a Wembley’ i l’homenatge que es va retre als protagonistes de la primera Copa d’Europa es va tancar un any de commemoració als 25 anys d’aquella final de Wembley del 1992. 

Des de l’inici de la temporada 2016-2017 el Club ha dut a terme diversos esdeveniments per rememorar la importància d’aquell moment històric de Wembley:

Samarreta de la temporada 2016/17

La samarreta que l’equip ha utilitzat al llarg de la temporada 2016/17 ha presentat un disseny inspirat en el que va fer servir el Club la temporada 1991/1992, en homenatge a aquesta primera Copa d'Europa del Barça.

La Sampdoria, rival del Trofeu Joan Gamper 2016

Com a inici de la commemoració dels 25 anys de Wembley, l’equip convidat a l’edició 2016 del Trofeu Joan Gamper va ser l’equip italià de la Sampdoria, el mateix rival que va tenir el Barça a la històrica final europea de Wembley 92.

Carnet de soci 2017

En la imatge dels carnets de soci de la temporada 2017 també s’ha fet referència a Wembley 92, amb un disseny vintage inspirat en la samarreta d’aquesta temporada, que ret homenatge a la samarreta que va lluir el Dream Team la temporada de la final europea del 92.

Comparteix els teus records

Amb la campanya Comparteix els teus records ha tingut lloc una acció adreçada als socis, penyistes i aficionats per compartir material fotogràfic i audiovisual d’aquella final. Els socis i aficionats que van viure aquell partit han fet arribar al Club diferents materials, alguns dels quals s’han pogut veure al web del Club i a l’exposició de l’Espai Wembley del Museu.

Espai Wembley al Museu

El 29 de març es va inaugurar a les dependències del Museu del Barça, l’Espai Wembley, un espai que permet recordar i reviure aquella Copa d’Europa amb fotos, vídeos o objectes originals de la final contra la Sampdoria. L’Espai Wembley es podrà visitar al Museu fins al 30 de setembre. L’aportació de la gent que va viure aquella final també es pot observar a través de diverses pantalles que recullen el material que els socis, penyistes i aficionats han fet arribar al Club sobre les seves vivències d’aquell partit.

Campanya #Wembley25

Des del Club s’ha efectuat la campanya digital #Wembley25 a les xarxes socials, per posar en valor la Copa d’Europa entre els més joves i divulgar les accions que s’han anat efectuant en commemoració d’aquest 25è aniversari.

Programació especial de Barça TV

Barça TV ha dedicat una programació especial en record d’aquella edició de la Copa d’Europa. En aquesta programació han destacat les intervencions i opinions dels protagonistes d'aquella final amb diferents entrevistes, així com programes i documentals especials dedicats als jugadors i a tot el que va envoltar aquella final. A més, Barça TV ha transmès en directe tots els actes especials que s’han emmarcat dins de la programació de Wembley25.

Concurs ‘Minut 111’

Amb el nom de 'Minut 111', Barça TV ha elaborat un concurs destinat a les penyes, que amb un format de preguntes sobre la història del Barça i altres proves, es configura com una competició entre els representants de les diferents penyes que hi participen. El nom del concurs fa referència al minut 111 en què Ronald Koeman va marcar el gol de la final.

Acte institucional el 20 de maig

El dissabte 20 de maig, l’Auditori 1899 va acollir el mateix dia que es complien els 25 anys, l’acte institucional de commemoració d’aquella final, amb la participació del president Josep Maria Bartomeu, el vicepresident Jordi Cardoner, el comissari dels actes Wembley25, l’exjugador José Mari Bakero, i el periodista Pitu Abril, que l'any 92 fa ver la retransmissió de la final per TVE Catalunya. A l’acte també van estar presents l’expresident Josep Lluís Núñez i el segon entrenador de l’equip campió, Carles Rexach entre altres persones.  

Logo commemoratiu a la samarreta  

La samarreta del primer equip en el darrer partit de Lliga que es va disputar al Camp Nou contra l’Eibar el 21 de maig, va lluir un logo commemoratiu de la final de Wembley situat al pit dels jugadors, en què es podia llegir “#Wembley25. 20 maig 1992”.

Fòrum Samitier Wembley25

L’Auditori 1899 va acollir els dies 7, 8 i 9 de juny tres col·loquis dedicats al record d’aquella Copa d’Europa i a la influència de Johan Cruyf en aquell equip i en la història del Club. Les tres xerrades van ser seguides amb gran interès per un públic que va omplir l’aforament de l’Auditori. Amb la participació de diferents periodistes es va celebrar la primera jornada amb el títol “L’any que ens va canviar la vida”, mentre els tècnics Clemente, Del Bosque i Toshack van protagonitzar la segona sobre “El llegat de Johan”, i la tercera va estar dedicada a les “Vivències de Wembley” amb els exjugadors Stóitxkov, Koeman, Eusebio i Amor, i el tècnic Carles Rexach.

Placa commemorativa i sopar d’homenatge

Jugadors, tècnics, directius i membres de l’staff d’aquella temporada de la primera Copa d’Europa es van reunir en un sopar d’homenatge a les instal·lacions del Camp Nou, acompanyats dels seus familiars, que va possibilitar el retrobament de tots els protagonistes de Wembley. Abans del sopar, a les portes de tribuna es va descobrir una placa commemorativa d’aquesta celebració que quedarà instal·lada al vestíbul de la tribuna del Camp Nou.

‘Retorn a Wembley’ al Camp Nou

Els actes de commemoració d’aquest 25è aniversari es va tancar al Camp Nou, amb la celebració de l’espectacle del ‘Retorn a Wembley’, en què es va retre homenatge als herois de Wembley en una celebració en què van participar els jugadors protagonistes d’aquella fita, i on també van tenir un paper destacat els seus fills i la resta de familiars. Un partidet davant exjugadors del Benfica i un emotiu espectacle audiovisual van posar la cloenda a la commemoració de Wembley25.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut