Naturhouse La Rioja – Barça Lassa: La Copa del Rei és blaugrana! (29-34)

Els de Xavi Pascual es proclamen campions per 21a vegada a la història de la competició i assoleixen un nou rècord sumant la quarta de manera consecutiva

La Copa del Rei és de color blaugrana. I ho és per quarta temporada consecutiva. Ningú té més títols d’aquesta competició que el Barça Lassa d’handbol, que aquest diumenge ha superat el Naturhouse La Rioja (29-34), en un partit igualat que s’ha decidit a la part final. Els blaugranes acaben la temporada aixecant el quart títol de la temporada, la 21a Copa del Rei de la història. A més, assoleixen un nou rècord assolint la quarta de manera consecutiva.

Era una final i això s’ha vist palès d’entrada en el partit. Perquè la igualtat ha regnat en tot moment durant el primer temps. En un duel marcat per les aturades de d’Aguinagalde(50% d’encert), els blaugranes han hagut de posar-se la granota de treball. Liderats per un inspirat Enterrios en els primers compassos del partit i acompanyat de Valero en tasques ofensives  han resolt els atacs amb molta qualitat i els de Xavi Pascual han estat capaços de posar-se per davant després dels primers 14 minuts (7-9).

La defensa blaugrana s’ha intensificat en aquest moment del duel i això ho ha aprofitat el Barça Lassa, sobretot també a través de les pèrdues rivals per construir contracops ràpids i anotar amb facilitat. Ha estat llavors quan els blaugranes han aconseguit la màxima renda fins al moment, de tres gols (8-11). Els logronyesos, però, no han abaixat la guàrdia i sempre hi han cregut. N’Guessan també ha estat una peça clau ofensiva després de ser el màxim golejador del primer temps amb quatre dianes que han servit per marxar al descans amb empat al marcador (14-14). El Naturhouse estava sent un os dur de pelar.

Represa amb avantatge blaugrana

El pas pels vestidors ha anat bé al Barça que ha aconseguit trenar quatre atacs consecutius marcant sense encaixar per situar el 14-18. Fins a sis minuts li costaria al Naturhouse anotar i el Barça creixia en confiança i fins i tot, aconseguiria ampliar l’avantatge fins als cinc gols, aprofitant una exclusió rival. Valero, N’Guessan, Entrerrios i  Syprzak estaven sent els homes més destacats del partit.

Dominava amb claredat el Barça i Naturhouse intentava apropar-se tímidament (19-23). Els blaugranes han sabut gestionar l’avantatge per ampliar-la als cinc gols, però mai es rendirien els logronyesos que en uns últims deu minuts ple d’alternatives, han aconseguit retallar les diferències a dos gols (26-28).

Restaven cinc minuts per al final del partit i els blaugranes, després d’un temps mort, han aconseguit tornar a posar l’avantatge de tres gols amb una jugada ràpida, molt ben treballada i definida amb molta qualitat per Victor Tomás. Al final, els de Xavi Pascual ha sabut gestionar el resultat i amb experiència i qualitat ha tancat la final amb solvència per certificar el títol de campió de la Copa del Rei per quarta vegada consecutiva (29-34). Els de Xavi Pascual acomiaden la temporada de la millor forma aixecant un nou títol, el quart del curs.