Valverde: “Desitjo que arribi el primer dia i començar a entrenar”

Valverde: “Desitjo que arribi el primer dia i començar a entrenar”

El nou tècnic del FC Barcelona destaca la importància i la transcendència del nou pas en la seva carrera com a entrenador, afegint que “afronto el repte amb moltes ganes”

El nou tècnic del FC Barcelona, Ernesto Valverde, revela, en la seva primera entrevista com a entrenador blaugrana, diversos temes que envolten la figura del tècnic del primer equip. L’extremeny parla pels micròfons de Barça TV sobre les seves primeres sensacions de l’arribada al Club, la seva manera de viure el futbol, la identitat dels seus equips... A més, Valverde repassa també la seva etapa com a jugador culer i les persones que més han influït en la seva trajectòria. A continuació, repassem les principals declaracions. A més, pots veure l'entrevista completa en següent vídeo.

Les primeres sensacions

“Des que vaig arribar tot ha estat molt intens. Tot ha vingut molt ràpid en les últimes hores. Encara que ja ho sabia, te n’adones realment quan estàs ficat en la voràgine de les rodes de premsa, de la presentació..., de la dimensió d’aquest club”.

“Desitjo que comenci el primer dia per posar-me el xandall i començar a entrenar.  Sé que és un pas important, conec la transcendència que té, perquè amb cada pas que faig me n’adono, i penso afrontar-lo com un repte més i amb ganes, per descomptat”.

“Necessitava acabar una etapa. A vegades perquè et truqui un club com el Barcelona cal no només que els agradis com a entrenador, sinó que coincideixi el temps i que coincideixi el moment. En aquest cas ha estat el moment just”.

Com viu el futbol 

“Quan ets entrenador no tens cap altre remei que viure-ho de manera molt intensa, perquè no et queda temps per a res més”.

“Cadascú té la seva manera de dirigir i de viure la seva professió. I després hi ha una exigència de la feina que has triat, que és apassionant, que ens encanta”.

Les seves influències

“En aquest cas, José Maria Amorrortu ha estat una persona fonamental, perquè va ser el que ràpidament em va dir: “Tu has de ser entrenador”. Em va fitxar per a les categories inferiors de l’Athletic i allà he anat creixent”.

“He tingut la sort increïble d’haver tingut grans entrenadors i després, al mateix temps, de viure una època en què al voltant s’han mogut grans tècnics. I d’aprendre d’ells i de compartir moltes hores amb ells. Des de Cruyff, Clemente, Heynckes, tots ells, fins a entrenadors que ara són contemporanis meus, com Luis Enrique, com Pep Guardiola o Ancelotti”.

Els seus ajudants

“Jon Aspiazu és un punt de suport important per a mi per la confiança que tinc en ell després de molts anys d’haver compartit vestidor com a jugador i molts com a entrenador. És una persona en la qual confio molt i la seva ajuda és intransferible per a mi”.

“José Antonio Pozanco és fonamental pel seu esperit, pel que transmet als jugadors, per la seva exigència amb si mateix i amb els altres... És proper amb el jugador però, alhora, és dels que exigeixen ​​treball dur”.

La identitat de l’equip

“L’equip reflecteix una mica el que és la idea de l’entrenador. Vols esperit d’equip, que la gent l’identifiqui i s’encomani. Que sigui intens, que intenti portar sempre el pes del joc i que tingui ambició”.

“El sistema? M’he adaptat una mica al que hem tingut en cada equip. És important, perquè marca molt el que pot ser la teva idea. Cal intentar encertar-la perquè el gruix de l’equip s’hi trobi còmode”.

La seva etapa com a jugador blaugrana

Com a jugador no vaig ser un gran fitxatge per al FC Barcelona, això ho he de reconèixer. Vaig arribar amb una lesió de genoll, vaig tenir una mala recuperació i vaig haver de tornar a operar-me, després em vaig operar del pubis l’any següent, i després el Barça em va traspassar a l’Athletic”.

“He de reconèixer que jo no vaig triomfar aquí com a jugador, és una realitat. Ara sóc gran, ha passat el temps, tinc una altra perspectiva”.

L’exigència amb sí mateix

“Els entrenadors al final sempre ens atribuïm moltes coses. Els més exigents amb nosaltres mateixos som els mateixos entrenadors, no en tinc cap dubte”.

“Sempre és un desafiament afrontar tot això. Sents responsabilitat, perquè això s’omplirà de gent que espera moltes coses de nosaltres i de mi, i per la confiança que ha dipositat el club en la meva persona”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut