Acords de la Junta Directiva

Acords de la Junta Directiva

Tots els punts que s'han tractat a la reunió de la Junta Directiva d'aquest dilluns

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària a les dependències del Camp Nou, ha tractat sobre les qüestions següents:

Valoració de l’aprovació inicial de la MPGM de l’entorn de Les Corts

La Junta Directiva valora molt positivament l’aprovació inicial de la proposta de Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) per part de la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona a proposta de l’equip de govern de la ciutat. Aquest és el primer pas del tràmit per poder obtenir l’aprovació definitiva, d’aquí a uns mesos.

La Junta Directiva agraeix la col·laboració de l’equip de govern de l’Ajuntament i dels tècnics municipals, així com dels grups polítics del consistori i dels veïns del barri de les Corts durant els mesos en què s’ha estat elaborant aquest document. L’esperit de consens entre totes les parts ha estat molt important a l’hora de concretar una proposta que permetrà portar a terme una transformació urbana de gran abast, natural, oberta i accessible, necessària per poder realitzar l’Espai Barça, tant pel que fa a les instal·lacions esportives del Club com al seu entorn.

Gira EUA 2017

La Junta Directiva considera que la gira que aquesta setmana es farà als Estats Units és una extraordinària plataforma per seguir projectant la marca Barça a tot el món, en aquest cas en un territori tan estratègic com els Estats Units. Des del setembre passat, el Club compta amb una oficina permanent a Nova York (la segona que obre a l’estranger, després de la de Hong Kong el 2013) que té com a objectius desenvolupar la marca Barça i apropar-se als aficionats posant en funcionament projectes esportius com el futur desenvolupament d’una franquícia de futbol femení en la Lliga nord-americana, l’impuls de les FCBEscoles i l’obertura de dues Barça Academy, centres per a la captació i desenvolupament de talent, a més de treballar en la implementació de projectes socials i solidaris aplicant programes de la Fundació FCB.

L’objectiu d’aquesta gira ultrapassa amb escreix l’àmbit esportiu. En el decurs dels propers dies, el FC Barcelona s’expressarà des de totes les seves vessants. També ho farà des de l’àmbit del coneixement, amb la presentació del projecte del Barça Innovation Hub a la Universitat de Georgetown i al MIT de Massachusetts, o des de l’àmbit social, amb la primera trobada panamericana de penyes, que inclourà les trobades amb la Penya de Nova York a Smithfield’s, amb representants de les penyes americanes a l’oficina del Club, i amb la Penya de Miami.

Satisfacció per la victòria en els procediments instats pel Santos FC davant la FIFA

La Junta Directiva expressa la seva plena satisfacció per la victòria obtinguda pel Club en els procediments instats pel Santos FC davant la FIFA, en relació amb el fitxatge del jugador Neymar Jr.

Recordem que les demandes interposades pel Santos FC implicaven les següents reclamacions:
- Una indemnització de 61.295.000 euros al FC Barcelona.
- Sancions al FC Barcelona: tres torns de contractació sense inscriure jugadors, embargament de tots els diners pagats pel Club al jugador, 1.000.000 de francs suïssos de sanció, i la suspensió del contracte entre el FC Barcelona i el jugador fins al dia 1 de gener del 2018.
- Sancions a Neymar Jr: suspensió de sis mesos sense jugar, i embargament de tots els diners pagats pel FC Barcelona al jugador.
- Sancions al pare del jugador: sanció d’1.000.000 de francs suïssos, i suspensió de participar en operacions fins al dia 1 de gener del 2018.
- Sancions a Josep Maria Bartomeu i Javier Faus: sanció de 250.000 francs suïssos, i suspensió per participar en activitats relacionades amb el futbol fins al dia 1 de gener del 2018.
- Sancions a Sandro Rosell: sanció de 500.000 francs suïssos, i suspensió per participar en activitats relacionades amb el futbol fins al dia 1 de gener del 2018.

La resolució dictada per la FIFA desestima totes les pretensions del Santos FC, amb l’única excepció del pagament de 2 milions d’euros que el FC Barcelona haurà d’abonar al demandant, corresponent al bonus per haver estat finalista del FIFA World Player 2015. En la mesura que el contracte que obligava el FC Barcelona a aquest pagament va ser discutit pel Santos FC davant la FIFA, aquesta quantitat va ser retinguda pel Club a l’espera de la resolució del conflicte. Ara, amb una resolució
absolutament favorable als seus pronunciaments, el FC Barcelona procedirà a la seva liquidació, sempre i quan el Santos FC no interposi un recurs davant del TAS.

Valoració de la victòria en el procediment instat per MCM Publicidad, S.L.

La Junta Directiva ha expressat la seva satisfacció per la victòria obtinguda pel FC Barcelona en el procediment instat per MCM Publicidad,S.L. per l’explotació de la façana de la Masia. La Secció 16a de l’Audiència Provincial de Barcelona va confirmar la sentència dictada pel Jutjat de Primera Instància 25, de Barcelona, en què es desestimava la demanda interposada per MCM Publicidad, S.L. contra el FC Barcelona, en relació amb el contracte d’explotació publicitària de la façana de la Masia.

Segons aquesta resolució judicial, el FC Barcelona no tenia cap obligació contractual de col·laborar en la recerca de possibles companyies interessades a inserir publicitat en aquesta façana i, per tant, no va cometre cap incompliment.

El novembre de l’any 2013 MCM Publicidad, S.L. va interposar una demanda en què reclamava la resolució del contracte d’explotació publicitària de la façana de la Masia per incompliment del FC Barcelona, i sol·licitava la condemna al pagament per part del Club de 99.300.000 euros en concepte de danys i perjudicis.

La sentència dictada per l’Audiència Provincial de Barcelona ratifica la desestimació íntegra de la demanda, per la qual cosa condemna MCM Publicidad,S.L. al pagament de les costes judicials que, en aquest cas, superaran els 900.000 euros.

Nova concessió de restauració per al Camp Nou, el Palau i la Pista de Gel

La Junta Directiva ha ratificat el concurs per al servei de restauració del Camp Nou, el Palau Blaugrana i la Pista de Gel. A partir d’aquesta temporada, i per un període de tres anys, ampliable fins a cinc, l’empresa ARAMARK serà l’encarregada de dur a terme el servei de restauració en aquestes instal·lacions. ARAMARK és una empresa nord-americana que ocupa la tercera posició del rànquing mundial en l’àmbit de la restauració, i que té seu a Catalunya.

Premi Edelmira Calvetó

El premi anual a la dona barcelonista, atorgat pel Grup Edelmira Calvetó, recau aquest any en l’equip d’hoquei herba amateur denominat Mamis Culeres. Es tracta d’un grup de dones majors de trenta cinc anys, que es van iniciar en la pràctica esportiva arran d’acompanyar els seus fills i filles als entrenaments d’hoquei herba del Club. Gràcies a la seva iniciativa, han aconseguit crear una nova modalitat d’hoquei herba que compta amb normativa, lliga i secció pròpies a la Federació Catalana d’Hoquei Herba. El guardó es lliurarà en el marc del Congrés Mundial de Penyes el proper dia 7 d’agost.

El grup Edelmira Calvetó es va crear l’any 2011 per la Junta Directiva amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista, reivindicar el paper de les sòcies, impulsar el protagonisme de la dona dins el Club i reflexionar sobre el paper de la dona en l’esport.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut