Nélson Semedo, un lateral dret amb una progressió meteòrica

Nélson Semedo, un lateral dret amb una progressió meteòrica

El lateral dret arriba al FC Barcelona després de dues temporades de ràpid creixement al Benfica

Nascut el 16 de novembre del 1993 a Lisboa (Portugal), Nélson Semedo és una de les joies que ha produït últimament el futbol formatiu del Benfica. El lisboeta és un lateral jove que ha protagonitzat una gran progressió en només dos anys a l’elit del futbol, en què ja s’ha consolidat al Benfica i amb la selecció de Portugal.

‘Nelsinho’, tal com l’anomenen al seu país, va arribar a les categories inferiors del Benfica l’any 2012 procedent del Sintrense. Va jugar com a cedit una temporada al Fátima, i va retornar a la disciplina de Las Águilas per incorporar-se al filial. Al segon conjunt el campió portuguès va destacar ràpidament, i l’any 2015 va pujar al primer equip, amb el qual va debutar en una Supercopa portuguesa davant l’Sporting de Portugal.

Semedo ha disputat 63 partits en dues temporades amb el Benfica, i ja té experiència en la màxima competició continental, ja que ha jugat 11 partits a la Lliga de Campions, una competició en què ja s’ha estrenat com a golejador.

Hàbil en el regat, domina el joc posicional 

El defensa portuguès és un lateral dret ofensiu que aporta velocitat i profunditat i que també rendeix en el joc de posició. L’internacional portuguès acredita gairebé un 80% de precisió en la passada i durant la temporada 2016/17 va repartir sis assistències de gol a la competició domèstica. A més, destaca per la seva capacitat en el regat i el seu bon control de pilota. Tot i la seva vocació ofensiva, ‘Nelsinho’ també és un defensor destacat. De fet, al llarg de la darrera temporada al Benfica va ser el jugador de la Lliga portuguesa que més entrades totals i més entrades amb èxit va fer.

Amb el club més llorejat de Portugal va aconseguir dues Lligues, una Copa de Portugal, una Copa de la Lliga i una Supercopa portuguesa. A més, el defensa lisboeta ja és internacional absolut amb Portugal, selecció amb la qual ha disputat sis partits. Semedo va formar part de la plantilla de Portugal que va aconseguir el tercer lloc a la darrera Copa Confederacions disputada a Rússia, on va actuar en dos partits.

Amb una alçada de 178 centímetres, Semedo és un lateral ofensiu amb un gran desplegament físic. Idoni per aportar recorregut a la banda, també aporta desequilibri dins del joc posicional gràcies a la seva capacitat de regat.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut