Ple de victòries per a Valverde i MVP per a Jasper Cillessen

Els dos triomfs de Valverde en els seus primers dos partits com a entrenador blaugrana o l’MVP de Jasper Cillessen són les dades més destacades del segon partit de la pretemporada

La victòria per 1-0 del FC Barcelona contra el Manchester United en el segon partit de la International Champions Cup significa la segona victòria de Valverde en els seus dos primers enfrontaments com a entrenador del Barça, un fet que no s’aconseguia des del debut de Pep Guardiola la temporada 2008/09.

Ernesto Valverde va utilitzar 22 jugadors, i només Jasper Cillessen va disputar els noranta minuts. De moment, és l’únic jugador blaugrana ha jugat un partit complet en la preparació. Entre els titulars, destaca l’aparició de Nélson Semedo, que va actuar com a lateral dret en el seu primer duel a l’onze inicial com a barcelonista.

El triomf blaugrana contra el United ens va deixar altres dades destacables, que repassem a continuació:

• Neymar Jr va ser l’autor de l’únic gol del partit, al minut 31. L’astre brasiler és, fins ara, l’únic golejador (3 dianes) de la pretemporada del FC Barcelona.
  • Cillessen va ser escollit com a MVP del matx, ja que va realitzar cinc aturades en els deu xuts que el ManUtd va intentar contra la porteria blaugrana.
  • La combinació de passades més repetida al conjunt de Valverde va ser la connexió entre Leo Messi i Neymar Jr, que es va donar en 14 ocasions a la primera meitat.
  • Tot i això, el jugador blaugrana que més va tocar la pilota va ser Javier Mascherano, amb un total de 54 tocs de pilota.
  • Sergi Roberto va entrar al descans, però va ser substituït al minut 85 per Samper. Aquests jugadors van esdevenir, doncs, els únics que no van disputar almenys 45 minuts de partit.