FC Barcelona – Manchester United: Neymar Jr també decideix el segon amistós (1-0)

Un gol del crac brasiler atorga un nou triomf al Barça de Valverde, que ha rendit a bon nivell, especialment al primer temps

El FC Barcelona continua agradant en aquest inici de pretemporada. El conjunt d’Ernesto Valverde ha sumat una nova victòria, aquest cop contra tot un Manchester United que enguany retorna a la Lliga de Campions amb les màximes aspiracions. Neymar Jr ha estat l’autor de l’únic gol del partit, que ha fet embogir les 80.162 persones que han assistit al FedEx Field Stadium de Landover, un estadi acostumat als sold-outs en els partits dels Washington Redskins, l’equip que exerceix de local a l’NFL nord-americana.

L’afició assistent, com va passar a l’entrenament de dimarts, ha vibrat de valent amb la constel·lació d’estrelles que s’ha reunit sobre la gespa. I el partit no ha decebut gens. Durant els primers 20 minuts s’ha produït un interessant intercanvi de cops entre Lukaku i el trident blaugrana del qual Cillessen i De Gea han estat els grans protagonistes. Especialment clara ha estat l’ocasió de Messi al minut 12, però la seva rematada s’ha estavellat al pal.

Pocs minuts més tard ha arribat el gol de Neymar Jr, que obria el marcador. Ha estat després d’una conducció i assistència de Messi que no ha sabut refusar bé la defensa del United. El gol ha provocat la primera gran onada del matx entre el públic assistent, pràcticament dividit entre samarretes blaugrana i vermelles.

Tal com va passar en el primer amistós, contra el Juventus, Ernesto Valverde ha fet rotacions a gran escala a la mitja part. Només el porter Cillessen s’ha mantingut sota pals. Sense el trident al camp, l’afició ha pogut delectar-se amb la classe d’Iniesta, la resistència de Piqué −que ha sofert una forta trompada només reprendre’s el partit− i les desmarcades d’Alcácer, que ha tingut el segon a les seves botes al minut 66.

Qui ha continuat sent protagonista ha estat Cillessen. L’holandès s’ha convertit en un autèntic malson per a Lingard, Lukaku i companyia, incapaços de superar el ‘13’ blaugrana. El seu nom ha aparegut repetidament a les dues pantalles gegants del FedEx Field de Washington, en què es podia seguir també el partit en directe. De fet, ha estat elegit com a Man of the Match un cop acabat el partit.

Els més de 80.000 espectadors s’han quedat per acomiadar els seus ídols. Tenien ganes de més: aquí els compromisos dels Washington Redskins s’allarguen fins a les tres hores. Qui vulgui més Barça en tindrà més d’aquí a uns dies, amb l’esperat Clàssic contra el Reial Madrid a la ciutat de Miami.