FC Barcelona - Reial Madrid: Un Clàssic per aixecar el teló

FC Barcelona - Reial Madrid: Un Clàssic per aixecar el teló

Els d’Ernesto Valverde inicien aquest diumenge la temporada oficial amb la disputa de l’anada de la Supercopa d’Espanya

Ara sí, comença l’hora de la veritat. La pretemporada és a punt d’acabar-se i, amb ella, els tests i els amistosos d’estiu. Així doncs, després d’una mica més d’un mes de preparació, el tret de sortida oficial per al FC Barcelona comença aquest diumenge. I ho fa amb un partit d’autèntic luxe: un Clàssic al Camp Nou contra el Reial Madrid corresponent a l’anada de la Supercopa d’Espanya (22h, TV3 i Telecinco).

L’equip blaugrana té al davant l’oportunitat de revalidar el títol que ja va aconseguir la temporada anterior, contra el Sevilla de Sampaoli. De fet, és una competició que al Barça li ha anat bé en els últims anys, ja que l'han guanyat en cinc ocasions des de la temporada 2019/10, més que qualsevol altre equip en aquest període.

En cas d’aixecar el títol, seria el primer de l’era Ernesto Valverde, que assegura que l’equip està centrat exclusivament en aquest Clàssic, “diferent de l’amistós jugat als Estats Units, però que pot servir per prendre algunes referències”. Per intentar aconseguir vèncer, el tècnic ja ha donat la llista de convocats. No podrà comptar, per lesió, ni amb Rafinha ni amb Vermaelen. André Gomes, que ha rebut l’alta mèdica, Marlon, Arda Turan, Munir, Samper i Douglas són baixa per decisió tècnica.

Qui sí que hi serà és Leo Messi, màxim golejador de la Supercopa d’Espanya i que vol seguir ampliant els seus registres en una competició que també li agrada. “A Messi el veig molt bé, molt centrat. Està fent una gran pretemporada i, per demà, com no podia ser d’una altra manera, esperem el millor d’ell”, ha etzibat el tècnic blaugrana.

Un Madrid carregat de moral

Tot i que arriba a aquesta Supercopa d’Espanya també en plena preparació per a l’inici de la Lliga, el Reial Madrid afronta el duel avalat pel triomf contra el Manchester United a la final de la Supercopa d’Europa. Malgrat tot, el tècnic Zinedine Zidane no vol relaxar-se. “És la Supercopa d’Espanya i té un valor especial”, ha dit en roda de premsa. Per a aquest partit, el tècnic francès no podrà comptar ni amb Vallejo, lesionat, ni amb Modric, que arrossega una sanció des de fa tres temporades, l’últim cop que va jugar aquesta competició.

Sigui com sigui i jugui qui jugui, el que és ben clar és que serà un duel interessant i d’altura. Per a molts, el Clàssic és el millor partit del món, ja que els duels entre el FC Barcelona i el Reial Madrid prometen espectacle. Aquest no  trenca la regla, tot i que els dos equips encara estan en creixement a les portes de l’inici de la Lliga. I quina millor prèvia que aquest espectacle, que viurà el primer acte aquest diumenge al Camp Nou. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut