Breogán-FC Barcelona Lassa: Primer amistós superat amb nota (61-78)

Els blaugranes s’imposen al Breogán en el primer partit de preparació i en el debut de Sito Alonso a la banqueta barcelonina i de Pressey i Moerman amb la samarreta del Barça

El Barça Lassa s’ha imposat en el primer amistós de pretemporada. Després de més de 15 dies d’entrenaments, els barcelonistes han ofert una bona imatge davant el Breogán (61-78) en el partit disputat a Galícia. Un enfrontament que ha suposat el debut de Phil Pressey i Adrien Moerman amb la samarreta blaugrana, així com el primer partit de Sito Alonso com a tècnic barcelonista. Alhora, el Barça Lassa ha comptat amb la presència dels jugadors joves que estan completant la preparació per al nou curs. Pel que fa a Rakim Sanders, no ha pogut jugar a causa d’unes molèsties a l’engonal.

El matx ha començat amb un Barça Lassa encertat, que s’ha situat ràpidament 0-5 anotant els dos primers tirs de camp a través de Marc Garcia i Adrien Moerman. La bona defensa dels blaugranes ha permès als de Sito Alonso donar poques concessions defensives davant el conjunt local. A més, els barcelonistes corrien al contraatac i això els donava ocasions clares per anotar. Amb el pas dels minuts, el marcador s’ajustaria fins que els locals s’han posat per davant amb el 21-13 al final del primer quart.

El Barça Lassa ha augmentat la intensitat defensiva i això s’ha traduït en pilotes recuperades per part dels barcelonistes. Alhora, els de Sito Alonso s’han mostrat encertats de cara a cistella amb un inspirat Moerman, màxim anotador del partit al descans amb 10 punts. Un bon segon quart que ha permès als blaugranes capgirar el resultat amb un parcial global de 15-29.

A la represa, els blaugranes s’han mantingut amb el domini del marcador i s’ha pogut veure Pressey demostrant velocitat, intensitat defensiva, transició i un gran domini de la pilota damunt el parquet del Pazo Universitario de Lugo. Alhora, Moerman ha destacat per la seva anotació amb 10 punts. També ha destacat Marc Garcia (16 punts) amb un gran encert en tirs de dos i des de la línia de tirs lliures. Tot i així, fins a cinc blaugranes -Marc Garcia, Pressey, Moerman, Vezenkov i Kurucs- han anotat 10 o més punts en aquest partit.

Al final, el Barça Lassa ha ampliat la renda fins als disset punts (61-78). El proper partit de pretemporada dels de Sito Alonso tindrà lloc aquest diumenge 3 de setembre (12.15 hores) a Vigo contra l’Obradoiro en el II Memorial Quino Salvo.

Els primers blaugrana entren en acció a l’Eurobasket

En els primers partits de l’Eurobasket, quatre dels set jugadors del Barça Lassa que disputen el torneig han disputat els primers minuts aquest divendres. Aquest és el cas de Juan Carlos Navarro (7) i Pierre Oriola (2), que s’han imposat clarament a la Montenegro de Tyrese Rice (7) per 99-60. També ha debutat Adam Hanga (5) amb Hongria en la derrota de la seva selecció contra Croàcia (58-67).