Barça Lassa-València Basket: Segueixen en bona línia (69-63)

Marc Garcia i Moerman decideixen en els últims instants el triomf blaugrana

El Barça Lassa guanya el València Basket (69-63) en la semifinal del Torneig Internacional AppartCity que es juga a Nantes, en un partit molt ajustat on sempre ha anat per davant en el marcador. En els últims segons, amb molta igualtat entre els dos conjunts, Marc Garcia i Moerman han decantat el duel per als blaugranes. Un matx on Tomic i Pressey han estat els màxims anotadors del Barça amb 12 punts cadascun.

Els blaugranes han començat el partit amb molta intensitat, sobretot en defensa, i han establert la primera distància en el marcador (9-2; min 5) amb un bon Pressey dirigint i anotant. Els valencians s’han apropat una mica, però als darrers minuts del primer quart la connexió Figueres-Diagné ha permès acabar el quart per als culers amb una bona diferència (17-11).

El segon quart ha començat amb la mateixa tònica dels últims minuts, amb Diagné posant l’espectacle, però amb el València tenint resposta a les cistelles dels de Sito Alonso (29-23; min 15). La dinàmica ha estat molt semblant la resta del quart fins a arribar al marcador final del descans favorable als blaugranes (34-27).

Els primers minuts de la represa han estat immillorables per als culers. A partir d’una molt bona defensa i donant ritme a l’atac han obert més el marcador, amb un parcial de 8-0 en els primers tres minuts (42-27) amb un gran Ante Tomic fent assistències. Però, altre cop, els de Vidorreta han apujat més el nivell defensiu i han rebaixat la distància al final del quart (48-40).

Igualtat màxima

L’inici de l’últim quart ha començat amb màxima igualtat entre els dos equips, amb respostes de tots dos conjunts, fins que Marc Garcia, amb cinc punts seguits, ha tornat a posar els blaugranes a deu punts quan faltaven quatre minuts per acabar (59-49). Però Will Thomas ha tornat a ajustar el marcador (61-57; min 38). En aquests últims instants, Marc Garcia, amb un dos més un, i sobretot Moerman, amb un triple quan quedaven vint segons per finalitzar el duel, han acabat de decantar el partit per als de Sito Alonso amb el resultat definitiu de 69-63. El proper partit serà la final de diumenge a les 15.00 hores contra el Nanterre'92, que ha superat l'AS Mònaco a l'altra semifinal (88-83).