Mor Jacint Borràs, exdirectiu del Club en dues etapes diferents

Mor Jacint Borràs, exdirectiu del Club en dues etapes diferents

Sota la presidència d’Agustí Montal i de Joan Laporta, va estar al capdavant del Barça Atlètic i també del món de les Penyes

Jacint Borràs, que va formar part de les Juntes Directives del FC Barcelona durant els mandats d’Agustí Montal i de Joan Laporta, ha mort aquest dimarts, 12 de setembre, a l’edat de 84 anys.

Nascut a l’Hospitalet de Llobregat el 20 de juliol del 1933, Jacint Borràs es va fer soci del Barça l’any 1951 sota l’influx de l’estrella hongaresa Ladislau Kubala. Directiu sota la presidència d’Agustí Montal Costa, va ingressar a la Junta del Barça Atlètic l’any 1973, i va ocupar la presidència del filial blaugrana el 1976.

L’any 2003 va entrar a la Comissió Social per representar el Club en actes amb les Penyes Barcelonistes, i a l’octubre del 2007 es va incorporar a la Junta Directiva de Joan Laporta com a màxim responsable de les Penyes, a l’Àrea Social. Decidit defensor del futbol base blaugrana, va tornar a ser president del Barça Atlètic durant el període 2008-2010.

Pare de Meritxell Borràs, consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya, Borràs va ser un home profundament compromès amb la defensa de la identitat catalana i va protagonitzar un episodi de la història del Barça molt significatiu. El 28 de desembre del 1975, poc més d’un mes després de la mort del dictador Francisco Franco, s’havia de jugar un Barça-Madrid al Camp Nou. En aquella època la bandera catalana encara no estava permesa i, per tant, no es venia a les botigues. Aquell dia, un grup d’activistes catalanistes, inspirats pel secretari general del Club, Joan Granados, i el gerent, Jaume Rosell, van encarregar a Jacint Borràs l’adquisició de teles grogues i vermelles per cosir-les fins a crear un miler de senyeres. Així, Borràs i la seva família van confeccionar les banderes catalanes que durant aquell Clàssic van onejar al vent del Camp Nou per primera vegada a la seva història.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut